Sunday, March 27, 2011

LADY GAGA KRITIK MALAYSIA KERANA LIRIK LAGU NYA

Assalammualaikum wbt..



Lady Gaga telah mengkritik Malaysia kerana telah men'censored' kan lagu dia. si lady gaga ni cakap:

'What I would say is for all the young people in Malaysia that want those words to be played on the radio, it is your job and it is your duty as young people to have your voices heard.
'You must do everything that you can if you want to be liberated by your society. You must call, you must not stop, you must protest peaceably.' - Lanjut.


Haa..isu panas ni kan..ada yang bersetuju dengan si Lady Gaga ni dan tidak kurang jugak yang tak bersetuju..jom kita baca sikit bait-bait lirik lagu: 


No matter gay, straight or bi lesbian, transgendered life
I’m on the right track, baby
I was born to survive
No matter black, white or beige
chola or orient made
I’m on the right track, baby
I was born to be brave

erk?? no matter what ker? anda2 semua kesah tak dengan trans gender ni? cikcleo kesah! memang terang2 dalam islam melarang! full stop! dilaknat Allah wei transgender ni. memang lirik dia memberi semangat untuk kita terus hidup dengan pendirian kita, tapi kalau di landasan yang salah pe cer???tak rela i ohkey!

Kita di negara islam. that's why la lagu tu di tapis. lagi2 remaja kita yang senang sangat terpengaruh dengan budaya barat ni! terlalu banyak da pengaruh tu. malas nak cakap da. bukan masalah kerajaan Malaysia ni kolot, ketinggalan zaman or apa-apa la..tapi ni satu tanggungjawab!  Ada pepatah mengatakan,
"Janganlah kita meremehkan sesuatu perbuatan baik itu, walaupun hanya dengan sekadar senyuman".
Look! korang tersenarai ke dalam golongan yang meremehkan perkara baik yang dilakukan ni?? huh jangan wei..benda ni memang sah2 dilaknat Allah. tengok je la sejarah kaum Nabi Lut tu! tak kan tak serik2 kot.

Hee..kerana sebaris lirik lagu tu..macam-macam isu timbul kan. bukan taknak tengok sebaris ayat tu dari sudut yang positif. tapi..memang takda! tak boleh terima kot. rasanya bukan agama islam je melarang malah semua agama kot melarang trans gender ni.

Lady gaga tu kene buat kajian dulu sebelum bercakap la cikcleo rase. sebab nanti memalukan diri dia sendiri. dia tak paham agama orang dan budaya orang kat malaysia ni..so tak sesuai sungguh dia menyuruh remaja2 kita bangkit menegakkan kan hak. hak ape? haktuih adelah..muahaha.

p/s: kepada peminat Lady Gaga ni sila jangan hentam saya. hanya menyampaikan pendapat dan janganlah minda kita ni senang sangat dikuasai oleh barat. Waallahualam..

MARILAH MENYAMPAIKAN  PERKARA YANG BAIK ITU WALAUPUN SEPATAH

25 comments:

nurul nadia nasir said...

yelah cikcleo..lady gaga tak sepatutnye cakap cmtu.Kene pk adat, budaya dan agama kite tu.Stop minat lady gaga since lagu alejndro tuh.Yg mane memuja tuhan diorg ke kalau tak silap.

cikcleopatra said...

memang pon..kalo nak ikut memang banyak. tapi nak buat macamane masyarakat kte suka naw dengan die.keke. nasyid taknak la dgr nye.muahaha.

hafiz hafizol said...

gilo lah lady gaga... jum bako dia nak??? haahaa

gigiAriEma said...

hurmm..maybe dia tak tau kot yg mlysia nih rmai yg beragama islam..and dia tak tau adt islam cana kan..

solo molo said...

takyahla nak suke sangat ngan Lady Gagah nie...setiap lagu dan video klip dia ada diselit unsur2 yahudi...


entry terbaru > http://solomolo.blogspot.com/2011/03/femes-wa-cakap-sama-lu.html

Cik Ezy said...

meh pakat2 jgn kwn ngn lady gaga..
xptot betol..

cBk said...

hii blogger2 semua n salam dari cbk..jgn minat kt lady gaga..sbb dia ni freemason yg mltakkan syaitan sbgai tuhan n memuja dajal al-masih...dia ni dri kumpulan yahudi yg brtndak mngawal minda msyrakat..tgk,kbnykn gmbr ldy gag mnunjukkan dia buat mata satu.tu kan dajjal..pergerakkan freemason dah lama pom wujud sjak zaman dulu kala.more info pm me

Raji berkata said...

ni lanjutan dri cncert adam lambert nih.. btol2
Malaysia ialah negara yg menggunakn agama Islam sebagai agama yg rasmi
jadi kne la rspct undang2 Malaysia

ni pihak sponsor tanpa rndingn tros je nk bwk msuk je utk adakn cncert >.<

kay_are said...

lady gaga ni memang mengong.. tak tau nape banyak yang minat. aku memang anti gile2.. ++ bile tau die ni geng2 si dajjal tu gak. blah r!

Ahmad Faris said...

aku memang tak minat rupe cam beruk cipanzi!lagu bodoh2 satu ape pun tak paham,lebih baik dengar lagu tamil!

regreatnosoul said...

Biasalah tu cik cleo,,,Dia tu kafir yang cuba menyesatkan umat Islam...Cuma tu la orang Islam ESPECIALLY ANAK MELAYU kita ni..MEngagungkan sangat muzik mereka yang nak menyesatkan kita tul..kalau yang elok xpelah kita ikut tapi niiii....Terang-terang nak merosakkan bangsa manusia...

feelwithart.blogspot.com

Golden Rose said...

mmg dr dulu tak brapa nak masuk dgn je style dia tu

yaya said...

ada x cara nak gagapkan si gaga ni? biaq dia nyanyi jadik cam terencat sket. br thrill! apa mia turrr ini manusia!

cikcleopatra said...

hafiz : hahaha..kite bako! bako!

cikcleopatra said...

gigi : tu la pasal kan!!hmmm..

cikcleopatra said...

solo molo : taw xpe..cikcleo pn da perasan lama da..org kite ni yg mudah sangat terikut ngn die. sampai artis kite pon dok sebok tiru gaye die.hmm

cikcleopatra said...

cik ezy : cikcleo mmg tak kawan ngn die pon ;p

cikcleopatra said...

cBk : betol2..mmg betol pon!!

cikcleopatra said...

Raji : saye sokong raji!!hee.

cikcleopatra said...

Kay are : aku pon!!keke.

cikcleopatra said...

ahmad Faris : hahaha..i loike ur statement!

cikcleopatra said...

regreatnosoul : hah! betol tu!ishk. bangsa kite ni mudah sgt terikut.

cikcleopatra said...

Golden Rose : bagus!!hehe.

cikcleopatra said...

yaya : hahaha..jom kite bomoh die bg gagap..wakaka.ang nie.

ZACK ENTRY said...

orang nak elakkan hubungan songsang, dia galakkan lak..mengarut je ladi gogo ni..^^,