Tuesday, March 29, 2011

Cam Bagus Je Dapat Anugerah Dekan!

Assalammualaikum wbt..


Tajuk nak mengelabah tak hengat kan!!! cam bagus! tajuk entry yang nak carik pasal..muahaha..Jap2..korang penah tak dalam hidup korang dapat Dean List atau singkatannya DL? atau kalau kat politeknik2 dorang panggil Anugerah Ketua Jabatan a.k.a AKJ??

waahh mesti setiap sem dapat kan!!! taw dah! tahniah. Actually bagus sangat ke student yang dapat DL nie?? what do u think?? mesti la korang nak cakap mesti la bagus! kalau tak takdenye la dapat DL tu.haish! tapi setakat mana bagusnya mereka ni? ingat pointer tinggi2 tu boleh senang2 dapat keje ke? boleh independent ker? tak di nafikan pointer juga memainkan peranan yang penting dalam pemilihan awal untuk bekerja nanti. tapi kalau pointer gempak nak mam tapi bile pergi interview kerja tergagap gagap macam si lady gagap tu pe kess?? wat malu jerk der!

Dalam diri seseorang individu bukan setakat IQ yang diambil kira tetapi EQ kite juga. macamane kita membawa diri kita. boleh berkomunikasi dengan baik dan sihat tubuh badan. kalau korang tergolong dalam golongan yang tinggi IQ dan EQ memang terbaik la wook.bagus!

Tapi!! jangan terlalu berbangga. sedar tak bila kita berbangga dengan diri kita sendiri secara kita tak perasan ia telah membawa kepada perasaan riak! ya Allah jauhkan la diri kita dari riak. bukan sahaja tidak disukai oleh maha pencipta malah orang sekeliling pon boleh nak muntah kalau tengok kita riak sangat. memang bagus keputusan exam awak tu. tapi tak perlu nak reveal kepada semua orang kan??? di canang kan kesana sini..tak cukup kat dalam dalam fb dan twitter. pastu dia ketuk umah jenjiran semata nak bgtaw keputusan exam nie << ok yang ni tipu,kahkah..

Bukan tak boleh nak berbangga dengan diri kita sendiri tapi cukup la sekadar mengucapkan Alhamdulillah. ade orang yang lagi hebat. bersyukur sebab Allah bagi can kat kite nak berjaya. kalau Allah tu nak uji kita sekelip mate jer dia boleh tarik balik kelebihan kita tu!

Apa-apa pun tahniah kepada yang berjaya! itu hadiah untuk penat lelah anda dalam menelaah buku2. anda layak untuk memperolehinya.  tapi ingat kadang-kadang diam itu lebih baik dari berkata-kata ;)
Kepandaian anda tu bukan datang dari gen mak bapak korang tapi dari keizinan yang maha esa!



the best part ever! kan??
Alhamdulillah, syukur kepada ALLAH..

p/s: congratulations kepada semua rakan2 yang menerima anugerah dekan tadi. semoga ia menjadi inspirasi untuk anda terus berjaya! 

SUKA ORANG YANG PANDAI DAN TAK KEDEKUT ILMU!

29 comments:

pyqah87 said...

Cik kak..Gmbr muka ak lagi dekat xde ker weyh..Hahahahha..Tahniah wat sume.. ^____^ Tok cikcleo gak td..Haha

cikcleopatra said...

pyqah87 : buat ape tahniah kat aku.aku tak dapat pong!!muahaha.

pyqah87 said...

woooo..sapekah yg makan kat sebelah ak tu..alien kah?? Hihihi

cikcleopatra said...

pyqah87 : aku rase la..muahaha..ayok ko.

Cik Ezy said...

prnh dpt skali je ms blaja dulu..
hihik..
malu3..

cikcleopatra said...

ik Ezy : ok la tu! at least merasa gak kan! hehe.

DaRk ViRusZ said...

perghhh..syok nya dpt dekan..huhu

sana said...

harhahar..
untunglah badan dapat DL !!
kiki

Manja (let it be my sweet name) said...

huhu Manja ada 2 org kawan rapat. kita org kawan sejak semester 1 and yang lawak nyer, dua2 kawan Manja nie DL setiap sem. skrang kita org sem terakhir, dia org berdua tgh study hard untuk dpt DL lagi untuk sem nie

manja??<<<<< x mampu la nak maintain DL setiap sem huhu sbb saye suka main2 :P

Cik Yana said...

Wah tahniah! cik Yana tak pernah dapat Dean List. Tapi syukur dapat genggam segulung ijazah tanpa extend bertahun2 :)

Entry terkini: LipIce Percuma Untuk Anda dan Kawan-Kawan :)

mommylavender said...

biar betul??? ketuk umah jenjiran kasi tau dapat anugerah...sengih sensorang mommy tau~ salam malam cikcleo( betui dak ejaan??...sori)

solo molo said...

penah dapat sekali...
rasa seronok sangat time tue...


entry terbaru > http://solomolo.blogspot.com/2011/03/sel-sel-minda.html

kay_are said...

aku x pernah dapat pun anugerah dekan tu, tapi last2 dapat gak jadi engineer.. see2.. rezeki Tuhan yang bagi.. kite usaha sudah =)betul tak?

nelly said...

Mesti meriah !!
=)

DeeP said...

Strongly agree with ur statement! keep thinking positive dude! btw, congrats for those yg terima DL sem nih ;p! chaiyok Tqah.
p/s: nape sume gile blog nih dah sampai Nurul pun terikut2 baca. hahahha. nite!

Miss Nadya said...

salam..tumpang lalu..dah follow..nnti follow kiter balek yew...n like page nad aw..www.facebook.com/MissNadyaPunyerBlog..thanks..^_^

cikcleopatra said...

DaRk ViRusZ : syok ker?? sekadar di atas kertas..hahak.

cikcleopatra said...

sana : untung la wei!!keke.

cikcleopatra said...

manja : rezeki dorang kan!! manja pon boleh!hee.

cikcleopatra said...

cik yana : tahniah kepada semua kan.hehe,

cikcleopatra said...

mommy: hahaha..saje nye nak buat hyperbola.keke.

cikcleopatra said...

solo molo : tahniah kepada anda..hehe.

cikcleopatra said...

kr : untung la da jadi engenier!!

cikcleopatra said...

nelly : sangat!!keke.

cikcleopatra said...

deep : kekeke..ntah la dorang tu..semenjak 2 menjak ni..semua gile blog.muahaha..congrats to u too nurul!! u are awesome!

Adlan said...

oh! anugerah dekan..memula dapat cam excited nak mampos..haha..bila dah dapat...macam nak bangga pon takde perasaan dah..next time dapat malas dah nak kutip sijil2 tuh sume..hmm..

pape pon, tahniah dapat AD..keep it up in your study^^

Raji berkata said...

woahhh kau pun dpt eh DL?
gempak ah
aku tak pernah pun dpt lgi T.T
jeles2

cikcleopatra said...

Adlan : taw xpe..borink!haha,

cikcleopatra said...

raji : ne ade...aku tak pandai pon!!ngeh3.