Wednesday, April 6, 2011

Dasar lelaki memang tak pernah cukup dengan satu! Dasar perempuan yang kuat melayan!

Assalammualaikum wbt..

Isu panas! panas! panas! kenapa lelaki tak pernah cukup dengan seorang perempuan??? sukarkah untuk setia? kenapa aku cakap macam nie? sebab benda ni betol2 terjadi di sekeliling aku..*secuse me tapi bukan aku ye*

kawan yang sudah bertahun-tahun bersama si lelaki ni. susah senang bersama. tup2 dapat perempuan lain ditinggalkan perempuan ni cam tu je..memang watdepish ar! memang takley buat laki! eii banyak sangat da kawan2 yang terima nasib macam ni. tapi syukur la mereka sebab Allah da tunjukkan perangai lelaki macam ni sebelum kawen. kalau da khawin lagi la haru T_T. sungguh pantang la dengan keadaan begini. takut jugak kene kat batang hidung sendirik woo..mintak simpang.

bukan ni aje. lelaki ni suka sangat mengatal. da taw awak tu da beristeri dan berpunya. please la tak payah nak sibuk sms or calling2 or nak keluar dengan perempuan lain pulak. tak cukup ke dengan yang satu tu? agak-agak ar der! Aku kalau jumpe laki camni memang aku debik je. bukan tak boleh kawan dengan perempuan lain der. tapi behave la sikit. jangan melampau kan. always remember your status. 

Tapi syukur tak semua lelaki macam ni. masih ada yang setia gila dekat si perempuan. sebelah mata pun tak pandang perempuan lain. well done. i love u very strong lah! hee. 

Tapi, ada jugak perempuan yang tak pernah cukup dengan satu. tak boleh tengok lelaki yang lebih kaya atau hensem. mula nak tergedik. aku paling tak suke perempuan yang kuat melayan!!! ishk takde maruah langsung! sampai laki orang pon die nak rembat walhal da tahu yang dia tu laki orang. satu lagi watdehek! memang rase nak bagi tapak kaki aku ni je kat pipi orang yang macamni. patut la 18 kali tukar-tukar laki..rupanya memang perangai macam haram jadah tu.

Ingat la wei. kalau perangai korang macam ni. korang pon akan dapat pasangan yang sama macam perangai korang ni jugak. so..tak payah nak salah kan siapa-siapa kalau da 18x couple clash couple clash tu memang kena tanya dengana diri sendiri la. patut malu dengan diri sendiri.

p/s : paling tak suka perempuan/ lelaki yang melayan perasaan dengan pasangan kawan mereka sendiri!!! memang tak taw nak cakap apa ar..maaf la entry hari ni emo sikit. muahahaha..

CINTA YANG PALING AGUNG ADALAH CINTA ILAHI ;)

16 comments:

AliaJustea said...

akak ! marahnye dia....

waN Mohd Salim said...

adessssssssssssss selalunyer ps yg kene main ngan pompuan .. huhuhuh
adat dunia akak .. x sume laki2 cem tu

Olate Omote said...

Meh la wawan ngan Omote! Omote tak cuyang...kikiki

Raji berkata said...

ok2 aku dah tak nak layan kau dh la lepas nih..
hahaha jk2 ;P
chill2 byk2 bersabar yer..

Orang begini mngkin dorg perlukan byk attention kot
kuat sgt mencapub nk layan sume org perempuan/lelaki

Azza Firza said...

laki mmg camtuu..

kAmi dAn mEreKa!! said...

hampir semua lelaki macam tu,
x pernah nak hargai,
dah x de baru nak menyesal, =)

Cik Ezy said...

xsuke jgk ngn laki xsetia..
huu

Arifah Mokri said...

sabor yong sabor!! hahahaha

kay_are said...

amboi garang nye.. kan dah terbukti laki pompuan same je.. tapi ape pun, bile aku merepek bukan2, ko layan je r ye.. =P

NooR HAbana si kacak budiman said...

citarasa sangat!!!

nelly said...

nasib tak terasa ~

✿....rossa alina....✿ said...

waahhh..emosionalnye..hihihi..

memang susah nak kate..kadang2 peramah sikit pn nak kate melayang gak ke??hihihihi..

btw,singgah sini.. :)

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

mmglah ada jenis lelaki yg x cukup satu..oklah tu..diaorg leh pasang 4..camno lak dgn pompuan dah kawin tp x cukup satu..hadu..nak kiamatlah dunia ni..

Mutiara Bernilai said...

huhuhuh..

sila menjadi setia ye kamu-kamu sekalian.

^___^

rj Etika said...

perghh!! memang menyirap dengan org yg perangai camni. tp siyes perempuan yg melayan adalah punca utama!!!

sumaiyah mokhtar said...

huhhhhh marah betul, hehee tp mmg ade betulnye pn ape yg you ckp nie :)