Saturday, April 9, 2011

Aku Jeles Tengok Kejayaan Orang!

Assalammualaikum wbt..

Tadi bukak FB terbaca status rakan-rakan yang telah berjaya untuk praktikum di Matrade..kenapa mereka nak heboh2 sangat dapat kat situ??? sebabnya bukan senang nak dapat! kena pergi interview tah berapa kali. kenapa nak sangat praktikal kat situ? sebab bila mereka dapat praktikal dekat situ..chance nak ke oversea cerah! macam Nurul la. Dia praktikal dekat Holland under Matrade..Best kan??Rezeki dorang. semua yang pergi interview..semua berjaya ;) 

Aku ni cepat cemburu taw..jeles tengok kerjayaan orang lain.muahahaha..jelez ye! bukan dengki! sebelum2 ni pon jeles tengok kawan2 yang dapat sambung belaja sampai ke oversee, dan amik medic la, engineering la..kira yang up2 la.aku ni biasa je..belaja pun dekat IPTA tempatan jer T_T

Seronok dorang dapat jalan2 luas kan pemandangan..seronok jadi anak orang kaya yang petik jari jer duit pun mari..erk ada ke?haha.

Tapi perasaan jeles tu dijadikan satu sumber inspirasi untuk berjaya..ambil dari sudut positif. itu bahagian mereka. Allah berikan rezeki tu kepada mereka. kita ada juga cuma dalam bentuk lain. yang penting kena rajin berusaha dan berdoa. ye dop?

Dan aku juga bersyukur dengan apa yang telah Allah pinjam kan dekat aku sekarang ni..kalau tengok orang lain lagi la teruk. nak belajar tapi takde peluang. Negara kucar kacir. peperangan sana sini. kebuluran dan bencana alam yang teruk. Belajar untuk bersyukur dengan nikmat Allah..

oh teringin nak keliling dunia..tapi cakap omputih pun tersangkut-sangkut. ar cane ni?? keke. Walau apa pun akan ku cuba kecap apa yang dihajati itu..mudah2an ;)

JUST LOOKING FORWARD

8 comments:

waN Mohd Salim said...

huhuhuhu akak ni tak leh jeles tau .. patutnye akak berusaha la .. kn kite manusia ni same2 makan nasi .. ore berjaya knpa kite tak... semngat akak manis .. adik sokong akak 222222220000000000 %%% okay .. sayang akak

aNiss :):) said...

gud luck akak.. =)

cik hani said...

insyaalah.. nnt kamu mesti ada peluang ke oberseaaaa...

nelly said...

jangan dengki2 ..

mya arissa said...

ala cik cleo...belum confirm lagi lo...doakan ye...masih sempat lagi kan??pe kate anda isi borang cpat2...nway nice to know u..=)

kay_are said...

xyah nak jeles2 r cikcleopatra <-- kne jadi baik aku ari ni.. hollang ke uganda ke just tempat je, yang penting blaja atau x blaja time praktikum tu, tu je.. x semestinye pratikum tmpat gempak, banyak ilmu dapat kat sane kan.. so rilek! last2 nanti ending same gak.. keje or x keje.. huu

CikHaniBhulat said...

btul2...jeles tu positive kdg2..dia boley jd sumber inspirasi n naik kan lagi semnagt kita....mari kita usaha utk berjaya yew!!!

NooR HAbana si kacak budiman said...

chillex ah ika.. rezeki masing2.. tp ko pon apa kurangnya.. dapt kt PICC kn?? mantap 2... haaaa... apa pon all the best k... n doakan kjayaan ak k...