Friday, April 8, 2011

Aku dah berusaha..Tapi tetap gagal T_T

Assalammualaikum wbt..

Dulu aku penah sanggup tak berblogging semata-mata nak study satu subjek yang aku agak bebal sikit..kalau nak taw subjek apa..sila la klik sini..kalau malas nak klik tak payah!!

Punye la aku berusaha bersungguh2 ni untuk lulus..haa tipu takde lah bersungguh sangat..tapi aku study la jugak..agar keputusan mid exam ni dapat membantu aku dalam menjawab final. sebagai bekalan aku untuk mendapat keputusan terbaik nanti. eceyh..

pastu hari tu keputusan exam pon da keluar. kalau korang nak taw paper ni paper untuk budak sem satu kot. kacang gila bak kacang cap tangan tu. soalan pun objektif. tapi disebabkan aku takda basic langsung dalam subjek ni. dan memang sangat terserlah kebengapan aku dalam subjek kira mengira ni. padahal takda la kira sangat pon T_T. AKU FAIL!! hah betapa bangga nya aku mengatakan yang aku fail sampai aku meng caps lock kan tulisan itu..bia seantero dunia tahu..wakaka. tergamam aku dapat keputusan yang cam haram jadah tu. memang sah2 aku bebal. tapi aku tak da la heran sangat sebab ramai lagi yang fail dalam kelas aku tu. hampir separuh kot. so chills jer. lagi pon aku da berusaha kan. so nak buat macam mana lagi.redha je la. bila masuk kelas pulak lecture tu punya la marah. memang bermandikan air liur la petang itu. semua diam dan kecewa. semua tak percaya ni. da la ramai yang fail. paling tinggi pon 66/100 jer. apa ke teruk sangat la budak kelas aku ni. sodeh depa semua.


next, week nya pun, semua diam..kecewa katakan. aku pun bersungguh2 lepas tu bila masuk kelas tu. takda harapan lagi la nak tido atau fikiran melayang-layang mengingatkan Ashraf muslim mahupun fahrin ahmad datang masuk meminang aku T_T. Pastu lecturer tu cakap..

"hah kenapa diam???"

Pastu ada budak sorang tu jawab
"kecewa..keputusan exam sangat teruk"

Lecturer pun berkata:
"haa..saya da cek manually borang OMR awak tu..memang ada kesilapan. mesin OMR salah tanda..buat habis air liur je"

wakakakaka..kemain suka lagi kiteorang..ceyyy..aku da kata aku takde la bebal sangat senarnya..hahak. memang wa kena beb dengan HEA..cis..huh lega..syukur alhamdulillah..rupanya ramai yang dapat A..haish..penat je aku dok canang keputusan aku kat kawan-kawan kata aku fail..haha.magic sungguh.

nak senyum sampai ke telinga =)

ALHAMDULILLAH..SETIAP KEJADIAN ADA HIKMAH

 
 

11 comments:

ZACK ENTRY said...

jadi lulus la? tahniah! ^^,

nelly said...

tak apa ..akan datang , buat lagi yang terbaik !!

Rafi Nilhan said...

oo.. eco.. susah tu.. sbab tak blaja sbjek tu dulu.. hehe..anyway.. all the best.

Cik Ezy said...

hehek..
salah tnade rupenye ye..
saspen je..
usaha tngge kejayaan..
=)

ariana's said...

Alhamdulillah.Tahniah. Teruskan usaha dan selamat majujaya ye sis..

cikcleopatra said...

Zack : alhamdulillah lulus..keke.

cikcleopatra said...

nelly : erk??tak bace habis la ni..tak fail pon!!ngeh3x.

cikcleopatra said...

Rafi : susah kan!haha.

cikcleopatra said...

cik Ezy : taw xpe.haish.

cikcleopatra said...

ariana : thanks dear!

kay_are said...

mule2 aku nak tumpang simpati.. nak nasihat usaha lagi pasni, tapi rupenye lulus pulak, terus x jadi nak bagi nasihat dah =P <-- dengki x aku?