Friday, June 24, 2011

Dunia Intership Aku

Assalammualaikum wbt..

Dah nak dekat sebulan aku intern baru nak kasi cerita dunia aku sekarang kan?kan?kan? sebab korang bukan kesah pon..muahaha..sekarang aku tengah internship atau praktikal atau latihan industri di Putrajaya International Konvensyen Centre (PICC). 1 June till 30 September 2011. whoaahhh...mempersembahkan PICC >>>


Haa..tiap-tiap pagi dengan naik kuda hitam aku memecut ke putrajaya dari bangi..dalam 20minit sampai lah PICC ni..kalau tapik lite hijau semua lagi cepat lah aku sampai..keke. masuk kerja pukul 8 balik pukul 5..ha waktu kerja ni pilihan aku sebab PICC ade bagi 3 choice waktu kerja..tapi aku pilih waktu normal.

Dekat sini ade 9 orang student praktikal. paling ramai wei..tapi kami telah di pecah kan ikut 6 unit yakni unit khidmat pelanggan, penyelarasan majlis, f&b, bankuet/logistik and kewangan.cewah! setiap unit tu ada dalam seorang atau 2 sahaja. aku dengan seorang indian from UUM but different course. sekarang aku di unit pengurusan majlis (Bankuet/logistik). so kerja memang dengan kerusi meja je la dan bergaul pun banyak dengan kaum adam..wah heaven sangat..gatal punye perempuan! ^_^'..2 minggu aku kat sini selain buat kerja office aku gak buat kerja2 ni:

check sama ada semua perabut dan susunan lengkap mengikut seperti apa yang dikehendaki oleh pihak penganjur.

dan sekali lagi. maap time ni memang betol2 nak kentut..tu pasal wat muke cam tuh.lalala..
tu dia..kak bibah tengah mengemas stage
Haaa..kau tau mokhtar..selain tu kerja aku mengarah orang je la..tak caya tengok ni:

Hah tolong susun kerusi-kerusi ni semua cepat...berburak je.
Haa..ni dia..Hadi kemas kan tablecloth tu semua!!jangan nak gelak sangat lah kan!
wahhh..belagak sangat lah kau temah! berangan jer lah dapat! dorang baca mampuih aku! keke..Abg Hadi!!!!!ampunkan temah bang...cewah..abg hadi and bos dia Encik Din very very very very very very (sampai lapanplohenambelas kali) nice!! thanks giving me something knowledge here and sangat tak kedekut ilmu dan tak muak melayan pertanyaan aku yang kdg2 cam bangang tu.hahak. biasa la aku kan dari spesis LEMB..aiyark.

dan seterusnya..ni je lah kerja di unit logistik ni. semua kerja clerk and bos pun aku nak sapu..muahaha..tamak ilmu takpe kan. lepas tu boleh la aku berangan dan belagak ala-ala bos macam nih:

wahh..class kau temah..head of state..tempat conference mase OIC dulu..conference room ni sangat special dan ada tarikan serta ceritanya tersendiri..nanti aku cerita eh.

Dan again..temah belagak macam PM..sebabnya suite ni selalunya agung, PM and TPM jer duduk. Suite Negara  namanya.
Dah..selebihnya memang gambar aku tengah berangan jer lebih..kang sakit kencing manis lak korang tengok..muahaha..so far aku happy kat sini. nak kata terlalu banyak kerja tu tidak. dan nak kata tiada kerja langsung pun tidak. so - so jer la. staff baik-baik dan caring sangat. i loike! i always think positif during doing my internship. that's what my lecture said..so my intern become smooth and happy ;)

p/s: my partner said our intern just left 91 days...hahaha..klaka tengok semua menghitung hari ;p



14 comments:

Raji and Yeen said...

weh pergi keje lah
bergambar sokmo plak kau hahaha
best gak kan kje tmpt2 besa cmnih

cikcleopatra said...

Raji and YEen : mane ade sokmo weh..ko tgk baju same jer tu..hakhak.

vampire's lovex said...

best la dah praktikal,byk pengalaman boleh dapat ...


fighting ! semoga kau dapat jd student praktikal terbaik hehe

Shawn Razaleigh said...

kentut tak kira masa. iloike..haha



jemput singgah entry baru

hamzah ian said...

besarnya dewan.. waaa

nelly said...

cm mak datin ~
=)

samy said...

good site and beautiful

Raji and Yeen said...

hahahah..mner larh taw ..besar btol owh tmpt praktikal..grand gitu.,.hikhikhk

kay_are said...

dekat putrajaya ke internship.. nanti bile2 leh r datang ke sane buli ko camtu.. ahakz!!

Nobita Sensei said...

wah heaven..

dhiera said...

wah..best ye dapat rasa bekerja kt sane~

Pyka Rahmat said...

naik kuda eh pergi picc. kuda eh..

ohsem.

Isteri Encek Bard said...

posing sakan

Anonymous said...

kalau nk anta resume untuk praktikal..nk anta kt mna eh