Tuesday, March 8, 2011

TIP UP TRAFFIC

Assalammualaikum wbt..

Pa habaq semua???semoga baek2 la ye..haa meh nak share satu benda yang disukai ramai..hee. camne nak up traffik blog kite? cemane nak orang bace entry kite? macamane nak tarik ramai followers?? penah bermain di fikiran tak?? penah tak tanye diri sendiri 'eh cemane dia ni boley ade ramai followers?? mesti pernah punye la..jangan nak tipu ar!! sebab dulu pon cikcleo macamni gak.hee.

oraite meh la cikcleo share bende ni..especially kat member2 cikcleo yang baru nak kenal dunia blog nie..nak kate cikcleo ni punya banyak traffik tak la jugak. ramai followers??lagi la tidak..orang lain tu lagi la ramai..sampai beriban-riban!!haaa cane tu?? Sila la amalkan tips dibawah ni ye:

First:
share kan la korang punye entry tu dekat fb! kalo korang tak share sape nak taw?sape nak bace? betol tak? ape??malu? ceyyyy..jangan malu! cikcleo dulu pon malu gak..ye la..penulisan tak seberapa..buat orang gelak je nanti..alaa xper la..mula2 memang la camtu..contohi lah Ben Ashaari..ha die lagi..lantak la! Ben is my mentor ohkey!..so sadap u!haha..kire ni nak promote blog la. bagi orang kenal blog kite..ohkey??

Second:
Jom join group2 yang mengumpulkan semua blogger..banyak taw! 1st cikcleo join sahabat blogger..perghhh..mencanak-canak followers naek! hahaha..thanks sahabat bloggers..rajin dorang ni buat gathering..tapi cikcleo belom berkesempatan nak join.pastu ade orang invite join komuniti gile blog la, kami budak blogger la..macam2 lagi la. korang boleh join geng blogger, Kelab Blogger Ben Ashaari. ha ni antara group yang cikcleo join! moh la kite join eh?

Third:
Rajin2 la buat blog walking kat blog orang..banyak manfaat taw! selain dapat berkenal2an dengan blogger baru. kita gak dapat perbaiki kelemahan kita as new blogger. korang pegi la lawat blog otai2..or mane2 blogger. baca penulisan depa. dari situ kita dapat perbaiki kelemahan kite! Pastu jangan lupe tinggal kan jejak macam jerit kat 'shout box', bg comment or tinggal kan link. haa..sonang yo! cara ni gak boley up followers taw! Luas kan la pemandagan korang tu..jangan la duduk dalam kepompong korang je!

Forth:
Rajin2 la tinggaklan comment dekat blog orang! iA nanti orang tu datang dan komen balik entry kite.. tp plis satu benda yang cikcleo kurang senang! jangan la cakap 'i follow u, u follow me back' .haish! sukahati orang tu la kan! macam pakse2 lak..kang xfollow sian.hee. Don't do this k! 

Oklah! tu jerk kot..pada sesape yang rase ade kekurangan kat entry ni. boleh la bagi pendapat yer..kite share la ilmu kite pulak kan!! tak rugi pon!

Renung2kan dan selamat beramal! ;)

NOTHING TO SAY..LALALA.

17 comments:

gigiAriEma said...

entry ni sesuai tuk kita yg baru.. hukhuk :)

cikcleopatra said...

@gigiAriEma
hehe..jom up2 kan traffik..

sue mohd said...

hahaha. macehhh :)

Anis izyan Abd Rahman said...

http://amethyst89saphire.blogspot.com/2011/03/brain-awareness-pada-12032011-datang.html

cikcleopatra said...

@sue mohd
hah. g amal kan!hehe.

Cik Ezy said...

malu nk promot blog kat fb..
kui3

HATYCIKNUURUL said...

salam,cikcleo,..nice entry,.tips brgune bg newbie cm CN ni,.hehe,.btw,blog sgt kemas,suke kaler2 ni,.hehe

cikcleopatra said...

@Cik Ezy
eceh! jgn malu syg..belasah jerk..hehe.

cikcleopatra said...

@HATYCIKNUURUL
thanks dear..kalo suke..dtg selalu.hee.

Raji berkata said...

owh thx for the tips
aah ak mmg agak malu owh nk letak kt fb =.="
hampeh btol

kay_are said...

senang cite, sume tu betul ++ part bw tu.. tu memang penting ^^

part folo u tu lak, bese bagitau kat blogger baru coz nak naikkan semangat dorang agar terus blogging =)

hidayah said...

sementara aku ley ushar blok ko bek aku ushar dlu. kang buah cempedak berbuah 2x dow. nyirap aku. ha, rajin kan diri. paper yang kite nak mmg kena mula gn usaha. kalu malas....boooolayan la.

tahniah2 !

cikcleopatra said...

@Raji berkata
ah ko raji..sejak bile jadi malu nih..ceyy..

cikcleopatra said...

@kay_are
betol tu kay are!!hehe.

cikcleopatra said...

@hidayah
haaa..betol2..setuju!!ewah..

Idah said...

terima kasih sudi syer.....

fadeelah said...

the best tips . i loikeee :)