Saturday, March 5, 2011

CERITA KREATIF AKU PASAL BEN ASHAARI

Assalammualikum wbt..

Sedang aku merendek-rendek dan berjalan-jalan diantara satu blog ke satu blog (blogwalking la ;)) diawal kemunculan aku di alam maya nie. aku tengok mostly blog yang aku jalan tu mesti ade nama manusia ni >>> BEN ASHAARI..ishk! nama macam familiar..top blogger ke?? bukak jap page dia..wah header die pulak macam nie:
serious tak menarik hati aku ketika itu.

Godek2 la blog dia ni.  'Dapur Tanpa Sempadan' hmm..ape bende lah 'dapur tanpa sempadan' ni. tak paham aku. macam serabut je tengok (ampunkan kami penunggu gua 3x ;p)..tapi follower wow! ramai siot. nak follow jugak la!keke..lepas tu macam malas da nak tengok. macam tak menarik. biasa je! aku pon out!

Tapi lepas tu..asal aku bukak je blog aku nie. nah!! asik entry dia je terpampang kat dashboard aku ni. wow! rajin betol brader ni post entry baru. penulisan bersahaja! ringkas! dan paling penting penuh nasihat dan informasi.  Terdetik dalam hati aku ni:
'Gigih betol brader ni update entry2 baru..patut la pon pemes amos.  Siap ade segment lagi. segment yang bertujuan untuk membantu blogger baru memperkenalkan blog mereka. wow bagusnya dia ni. humble je. tak da pulak macam setengah2 blogger yang hot tapi agak malas nak layan blogger2 baru.'
Ok! sejak aku follow blog brader ni.  macam2 nasihat dan pengajaran aku kumpul. nice! mostly entry dia aku setuju. paling aku ingat brader ni kata
Kalo dah terlintas idea tu dalam fikiran kita. terus je update. jangan tunggu2.nanti basi!!
dan
dengan ada blog ni. secara tak langsung boleh ajak orang buat kebaikan. share ilmu. yang untung kita jugak, bekalan untuk diakhirat. tapi kalo salah guna. mampos la.  
Haa lebih kurang macam tu la ayat dia. aku pon jadikan kata2 tu sebagai sumber inspirasi aku untuk selalu update blog aku nie dan ingin menyampaikan pesanan2 yang baik kepada pembaca walau sepatah kata. eceh. walaupon hakikatnya aku susah nak keluarkan idea macam brader ni. 

Ben Ashaari seorang yang gemar menghabiskan masa dengan blog. setiap masa yg terluang walaupon 5minit akan digunakan untuk hupdate entry.  Gemar juga pergi gym. menyihatkan badan katanya. dan telah mempunyai seorang isteri. seorang yang ramah aku fikir kerana sering nampak brade ni post status dekat facebook dan berbalas2 komen dengan blogger lain. opsss..macam dah lari tajuk pulak ni. adei la ai ^_^'

Cerita pasal blog dia la bai!! memang dia suruh cerita pasal blog dia. tapi tajuk pasal BEN ASHAARI..hee.whateverlah! apa yang aku nak kate pasal blog dia ni satu je.. trafik x putus2 woo..shabas inspektor sab! pandai brader ni tambah income via blog (rezeki halal apelah salahnya kan..bukan dia pegi  mencuri pon!) plus entry yang penuh maksud tersirat. tak perlu dah tambah2 gambar sebagai penyeri.  ;)

Teruskan dengan entry2 nasihat bro! i respect u. ini bukan bodek tapi seikhlas hati untuk brader ni. seriously aku jenis yang susah nak puji orang woo.. ;)

sekian!



9 comments:

Raji berkata said...

owh ptot lah
kdg2 ak nyer idea byk yg basi
lepas ni kena update selalu lah
hahaha

Raji berkata said...

owh ptot lah
kdg2 aku slalu lmbtkan tlis entry
last2 time tlis dh blur
sume idea dh basi =.="

(ak dh antar ker belum eh tadi? tenet ak cm wat hal gak)

cikcleopatra said...

@Raji berkata
haha..taw xpe raji..lepas nie ang sile2 lah hupdate entry ang tu..ketagih aku kang.keke.

apisv2 said...

salam,
mengunjungi rakan2 blog CERITA KREATIF BEN ASHAARI ;)
dtg dr blog abg ben;D.

CERITA KREATIF AKU PASAL BEN ASHAARI

Novelgurl said...

Salam singgah dri blog EN.BA =)

nur said...

kreatif la ni..
baca sambil terus polo..
JOM KE: ALL IN ONE

pRiNCe said...

"nice entry... :)
jom ktahui plbagai info mngnai dunia n akhirat di blog prince.... :)"

prince datang dari blog bro ben..:)

cikcleopatra said...

@nur
hehe..mekaseh..tp xmenang pon T_T

cikcleopatra said...

@Novelgurl
thanks melawat kite dear!