Monday, March 7, 2011

AKU TUKAR PROFESSION JADI TUTOR BLOG

Assalammualikum wbt..

wargghh rase lama pulak xupdate entry baru..sebok mengajar anak murid pasal selok belok blog..muhahaha..poyos gile kau pompuan! Actually, sebelum ni lagi kawan2 aku ade yang pm aku mintak tolong ajar depa nak santek2 kan blog.  tapi depa tu dok jauh. aku tak reti la nak ajaq pakai teori ni. sory ye kepada kawan ku itu.

Tapi tetibe beberapa kawan aku kt Uni ni memerlukan pertolongan untuk ajar buat blog sebab lecturer yang suruh! warghh dasat lecturer sekarang kan?? sile angkat kening 2x tnda setuju!hee.dorang ni senarnya xminat pon berblog. Tapi bila da kene buat blog tu minat tu datang pulak. katenya la. aku harap mereka yang buat blog sebab nak dapat bonus mark tu siyes la dalam dunia blogging ni. ade gak kawan2 aku di alam realiti kan. ni semua kat alam maya..hee.jom terjah blog anak murid aku ni..haha sekali lagi nak poyo..AAK??lalalala...

Ainul. Dia bersungguh buat sendiri blog dia. sampai da temui jalan buntu baru mintak tolong aku. syabas betei. Tapi akibat aku da dapat paswd dia. So habis aku keje kan. aku tukar layout dia and tulisan je ye. background dia carik sendiri ;).xboley buat lelebeyh! kang kene marah! haha. aku harap ko teruskan blog ni ye datin! ;p - Jom la support dia klik sini

Ni pulak Sue.satu hari dia dok depan lappy semalam. xsiap2 gak blog dia. naek stress da dia. haha..kalaka je aku tgk! sebbek super gurl datang menyelamat. so aku ajar dia satu2 dari background, layout, template and header. nak itu lah hasilnya. Jom support kawan aku ni klik Sini.

Lepas dari kejadian diatas..cewah.aku pon dapat msg dari kawan2 yang lain..pergh..pemes jap aku..haha. xcaye? ni ha meh baca ;



Hah..dorang ni mmg da ade blog. tapi xcantek katanya. haha. mintak aku tolong design bagi santek. mmg gugur jap la rambut aku ni kan. hehe tipu jerk! Tapi takpa2..aku akan tolong hangpa satu persatu. sabaq na. yang kat bawah ni dayah punya. tapi aku panggil dia penang. sebab dia memang anak penang pure punya..haha. jom tgk.

haa..amacam??macam budak2 terencat tak aku design??haha. sampai xcukup tido aku dok tolong depa ni. semua widget yang tak berkenaan aku buang. header, backround, template semua aku tukar. tapi ni aku buat sat2 ja. kalo ada masa lagi lagi meletopz uolss. Ape??aku poyo menggelabah sebab puji diri sendiri??haha..lantok!! AAK?lalala..*sesungguhnya aku ikhlas penang. belanje Jonny's je ye*.muahaha. Seb bek dia pon penggemar pink cam haku. so senang aku nak hancurkan blog dia. Jom la terjah blog dia ini. dia ni sangat kelakar ohkey. suka gelak kuat2 sampai pecah gegendang telinga aku ;p . Sila klik Sini untuk beramah mesra.hee.

Dan yang ni pulak pika, aku xde tolong pape pon kat blog dia. Dia just ikut tutorial yang aku bg jer.hehe. Mari kita terjah juga untuk bagi moral support kat dia..eceh!


Sila Klik Sini untuk wat suprise kat pika..haha.

Ok lepas ni aku nak pegi tolong Blog Ijan pulak. Blog dia penuh dengan novel hasil karya dia sendiri. sangat berbakat. sabaq cheq na!!

P/s : sampai sakit mata aku dok ngadap lappy ni. takpa la kawan punya pasal ;)..dengan adenye blog korang. harap sangat sampaikan perkara yang baik pada pembaca, walaupon sepatah! ;)

HAPPY BLOGGING KAWAN!JADI BLOGGER YANG BERHEMAH!SAMPAIKANLAH BENDA2 YANG BAIK.

12 comments:

sue mohd said...

mn gmbo blog ak? apsl xkua? cisss. hehe. kurang glamor la gini. ahaks!

sue mohd said...

hehehe. i loike!!! thx la cikcleopatra ye. anda byk membantu!

cikcleopatra said...

@sue mohd
hahaha..ur welcome..semoga followers ko meningkat!

kay_are said...

dah jadi tutor?? leh r mintak yuran pengajian kat dorang sekali pasni.. pastu kite share 2 ye?? =P

cikcleopatra said...

@kay_are
haha..kay are sumbang ape jer kat cleo??keke.

pyqah87 said...

thanks yunk..hihihi =))

yaya said...

hoi ika! ang da wat entry psai aku lar.
alamak! aku dh teharu thap bewak dh ni. mau lar aku dok p jaja cita ang ni! wonderful maveles lar.
ni bkn stakat johny's ja. the ship pon bley! HAHA! (muka belagak kaya, sbb teharu siput)

cikcleopatra said...

@yaya- hahaha..adei ai..lmbat la ang ni penang..aiyoo!! yeay nnt belanje aku makan!! topup pon xpa..hahak.

yaya said...

HAHA! aku jrng lar dok bebelog ni. almaklumlah wanita bekerjaya kot. HAHA ! student cm ang mmg free kot. HUHU! orait2 t aku tlg topupkan kt ang. bak no. sat blk gak aku crk topup. HUHU!

MoMoShI said...

lpas neyh awaq ajar lha saia plak buad blog . . saia ta pndai lha . . cba tgk blog saia . . buruk je , ,

Anonymous said...

membaca seluruh blog, cukup bagus

nurul antasha said...

macam mana nak buat header cantik2 macam kamu :)