Thursday, March 10, 2011

CERITA PASAL NUFFNANG

Assalammualaikum wbt..

hyep!! cikcleo mau cerita pasal Incik nuff hari ni..hee. bagaimanakah timbulnye isu ini untuk dibangkitkan disini..haa alkisahnya bermula apabila kawan2 cikcleo yang tgh giler blog sekarang ade yang bertanya..

'weh ape tu nuffnang?'

So, cikcleo ingin menjawablah persoalan itu..ceyy cam skema lak..oraite..mengikut pengetahuaan cikcleo la..*maap kalo tersilap* dengan mendaftar dengan nuffnang kite dapat menjana income kite..bukan tu je..kite jugak dapat berkenal2an..ceyh..dan yang paling cikcleo suke tengok dia nya Analitik..huu..tu yg best tu. dpt tgk trapik kite..boley compare dengan stats kat blog nih. kalo nak harap duit tuh mmg berjanggut la jgk an..dulu mmg excited nak tgk duit..tapi setelah tahu betapa payah dan susahnya..terima je lah seadanya..ade rejeki ade!!hee.

'Cane ley dapat duit?'

cenggini ceritanya..dulu cikcleo pon hamik mase gak nak paham.adei. nnt nuffnang akan kaluarkan iklan dekat mana2 sahaja bahagian blog kite yang ade simbol nuffnang tu. then sape yang click dapat point! kire dapat duit la.hee..tu nama nye Bonus CTR yang nuffnang bagi.baek Encik nuffnag ni..kalo tak mmg bukan nk tunggu janggut cikcleo je tumbuh..cikcleo da beranak 8 pastu nak tunggu anaknya janggut lak tumbuh..haha..over kau! longgoh gak tu an nak tunggu org kelik.hehe..paham dah?kalo paham sile klik nuff cikcleo..keke.mekaseh daun keladi yer..sayang lebey sikit.hakhak. tapi die tgk ID jugak la..kalo orang yang same je click nan ado la yer!!

candana nak register?

Sila klik nuffnang >>> SINI

Then click la kat >>> DAFTAR <<<..cikcleo buat dalam bahasa melayu senang sikit den nak paham.hee. Tengok gambar kat bawah ni:


Pastu pilih >>> BLOGGER <<< Then nanti keluar la form kat bawah ni..korang isilah sampai lebam!! ;p
da suda klik >>> DAFTAR AKAUN SAYA <<<


Ok dah???da terdaptar blm ngn nuffnang ni? kalo da tahniah! welcome to the club..hee. dapat tak jadi ahli glitterati cam cikcleo ni?tengok kat status korang. kalo tak dapat maksudnye korang ada join iklan google jgk! so takder la specialnye kat korang. Google Ads tu saingan incik nuffnang ni. hee. pilih satu jer k. jgn tamak nnt kite sendirik yang rugi. cikcleo dengar nuffnang lagi masyuk dari google Ads..itu yang cikcleo dgr la yer! sape yang ade google ads tu jap g boleh la buang. kalo nak buang la..it's up to you ;)


nampak tak 3 menatang dalam kotak me'ah tu? haa yang analitik tu la yg cikcleo salu click..saje nak tgk trapik kite. hari2 mesti nak klik woo. 

Ads tu korang klik untuk masukkan iklan die dalam blog korang. ok? done?

Then yang earning / pendapatan tu tunjuk berapa yang kita da peroleh dengan iklan2 nuffnang ni..cikcleo maseh sikit yer!!!!harap maklum..nak tunjuk pon sogan.haha. nk tengok contoh kt bawah ni.



 nie selepas 3bulan berblog. mase awal2 xhade yer. harap maklum. amik mase gak bende ni nak naek. tapi bile da napak duit walaupon seposen..waaahhh teruje nak mam! melompat2..cite sampai satu kg..muahaha.

Oklah, tu je cerita cikcleo pasal Incik nuffnang nie.. dengar kate incik nuff suke blog yang banyak trapik! so mari3!!kite up kan trapik..perseton kan la org kate kite gile trapik.haha. bia gile trapik jgn gile glamer ohkey!

selesai..kepada kawan2 mari kita join nuffnang..oh yeah! tak rugi pon taw!

p/s: cam bese tak paham sile lah tanye!! ;)

SANGAT MALAS NAK BERASSIGNMNET!




5 comments:

kay_are said...

makin menjadi jadi aura cikgu cik cleo ni ye.. pasni aja wat proposal projek lak ye =P

cikcleopatra said...

@kay_are
hahaha..kr gediks!!kawan tnye cikcleo jawab je..lalaa..

Raji berkata said...

agk byk BE yg kau dpt eh
hohoho ak nyer dri bln bper arituh dah xberjalan2

cikcleopatra said...

@Raji berkata
hahaha..aku pon tak taw wei!!tgk2 jer byk..ko tu sile click kat nye nuff..cpt!!lalala.

regreatnosoul said...

bestnyer tgk earning banyak begitu...
kita punya earning...huhhhh....beli air soya kat pasat malam pun xcukup...sedih niy....yela bak kate cik cleo NUFFNAN nak trafic banyokkkk...waaaaaaaa..sedihnya..