Sunday, March 27, 2011

BLOG MACAM SAMPAH! ENTRY ENTAH APA-APA

Assalammualaikum wbt..

kadang-kadang tengah dok berbual dengan kawan-kawan kang terdengar la depa dok cakap.

"Blog tah hape-hape ntah, tulisan membosan kan!"
Oh~ itu perkara biasa. cikcleo pon tahu yang penulisan cikcleo ni tak sebagus Ben Ashaari, Fatin Liyana, Hanis Zalikha dan yang seangkatan dengan nya la kan. lagipon memang tak setanding sangat la cikcleo dengan dorang semua tu. dorang da lama berkecimpung dalam dunia blog ni sedangkan cikcleo baru sebulan jaggung (nak cakap setahun jaggung macam lama jugak ^_^')

So kalau penulisan cikcleo ni macam sampah mintak maaf la ye. kalau ade yang meluat nak baca, hmm nak buat cendana eh? tak payah baca lah kot kan?hee.itu adalah yang terbaik.

tanpa sampah tu kita takkan jadi pandai..takkan jadi hebat. makin banyak kita menulis makin banyak perkara yang kita perbaiki. ye dop?

cikcleo akui yang cikcleo masih dalam proses belajar dan cuba untuk memperbaiki mutu penulisan. sila tegur kalau ada yang tak best dan jangan lokek ilmu untuk dikongsi.

kepada yang mengatakan blog orang macam sampah tu, sila buat blog sendiri try tengok karya anda pula. mugkin meletopz mana taw kan? boleh i tumpang 2 kaki..yang tak suka baca atau menyampah atau borink! sila jangan baca. takot anda diserang sakit jantung kerana perasaan menyampah yang keterlaluan. ;)

Mekaseh.

YANG BAIK DATANGNYA DARI ALLAH DAN YANG BURUK JUGA DATANGNYA DARI ALLAH TAPI DI ATAS KE KHILAFAN DIRI SENDIRI

19 comments:

fLy_AwAy said...

setiap orang ade kelemahan dan kelebihan masing masing :)

||aLeaSaRa|| said...

sepatutnya bagilah pendapat bagaimana utk majukan penulisan...buakn mengutuk.kan?Practice make perfect....

shahsyaz said...

setju dgn fly away..

Muhd Fadil said...

:) blog bloggers yang femes dulu-dulu pun bermula dengan entri yang tah ape2 tah.
sabar ye... makin lama makin meningkat la cara penulisan. mana ade terus popular..
belajar pelan-pelan. :)

cikcleopatra said...

Fly _away & shahsyaz : yup! betol tu.hehe.

cikcleopatra said...

aleasara : a'ah..senang2 xpayah baca.hahak

cikcleopatra said...

Muhd Fadil : kan!!!hehe...tapi entry ni takde kaitan dgn cikcleo...saje tulis..muahaha..sebab ada yang berfikiran begini kan!

♥city♥ said...

semuanye bermula dari bawah , kan , huhu xD

kay_are said...

pedulikan je ye awak <-- tbe2 gne awak =P orang pandai cakap je, try wat tengok cane reaksi lak.. cakap memang senang, wat sendiri dulu baru tau!

sana said...

bagi aku , bila blog itu kepunyaan kita maka apa yang kita tulis ada nilai tersendiri . so skarang ni samada orang nak baa atau tak itu pilihan peribadi . yang penting kita tak mengaib atau menyinggung org lain .

sana said...

bagi aku , bila blog itu kepunyaan kita maka apa yang kita tulis ada nilai tersendiri . so skarang ni samada orang nak baa atau tak itu pilihan peribadi . yang penting kita tak mengaib atau menyinggung org lain .

sana said...

bagi aku , bila blog itu kepunyaan kita maka apa yang kita tulis ada nilai tersendiri . so skarang ni samada orang nak baa atau tak itu pilihan peribadi . yang penting kita tak mengaib atau menyinggung org lain .

ariana's said...

Just ignore them..teruskan menulis..asalkan kita bahagia..:)

cikcleopatra said...

city : betol3..hehe.

cikcleopatra said...

Kay are : ko asal panggil aku awak? buang tebiat? ke da jatuh cinta ngn aku?muahahaha...carik pasal.

cikcleopatra said...

sana : betol3..hehe. suke hati kite ar kan! negara kite negara yg demokrasi.ngee.

yaya said...

hoi! sapa yang dok kata ang cam sampah ni?! meh aku p sumbat sampah kt mulut dia! biaq dia rasa sedap x sampah tuh! suka2 ati ja dok kata entry org cam sampah, klu cam sampah bknnya kat blog soh dia p baca buku kat tepi tong sampah. hah! 2 baru lar betoi2 sampah. chill ok ika! jgn bersedih :)

cikcleopatra said...

hahaha..lawak la ang nie penang..takde sapa ngata aku pon..keke.

noornazuha said...

sama la kita masih baru dlm blogging neh kan...setiap org ada cara masing2..jangan melampau..menunjuk sangat smpai org naik bosan..dahler kan..share pengalaman kan bagus