Tuesday, March 8, 2011

TAHU TAK KENAPA ORANG SUSAH NAK VIEW PAGE KITA?

Assalammualaikum...

Haa..penah tak ade blogger yang datang jadi followers uolss and then uolss nak pegi la menjenguk blog die ke, nak follow die ke.. tapi xdapat??penah x?mesti penah!jangan nak tipu kite..hee..

contohnya cenggini:


Nampak x??xde kan?cane nak follow? cane nak view page u sayang?hehe.cian kite nak tgk entry awak yang best tapi tak dapat T_T (thanks follow me..sayang lebeh sikit ;p) bukan LeslieAida je. tp ramai lagi!


Ha..tgk camni! baru la senang cikcleo nak p polo and view..ley up trapik sikit. ye dop?? ;)

So jap g, pegi check setting korang eh? tengok sama ade korang view ke tak link korang tu..voley? voley la..hee. Apa tak taw??eceh saje nak berdrama jap..Ye cikcleo taw ramai da blogger yang buat tutorial pasal benda ni tapi senarnya, cikcleo buat ni untuk kawan2 cikcleo yang baru nak berblogging tu..meh cni aku ajaq na..especially si sumarni mohd..keke.sebok naw suh aku buat benda ni ;) oraite meh ikut ini tutorial ye adek2..

First:

Pegi dekat >>> MY ACCOUNT <<<< Pastu nanti kua page camni:


Pastu silalah klik seperti rajah diatas >>> EDIT BLOGGER PROFILE <<<

Second:

Nanti keluar lak benda alah ni:


hah pegi pulak dekat >>> SHOW MY BLOG >>> SELECT BLOG TO DISPLAY <<<

Third:

Mark dekat kotak kicik tu.

Ha dapat tak?? cam bese kalo tak dapat sile tanya..hee..senang je kan??aku pon xsure betol ke tak ilmu aku ni.da nagntok nak tido nih.hee.

Mekasih daun keladi, tak taw tanya je lagi ;)


MATA NEK JULING ASIK TENGOK LAPPY JE

7 comments:

Fizalinolie said...

Tutorial yang menarik utk dikongsikan... Betul kata awk kekadang susah nak jejak kengkawan yg dah follow kita. Bukan xnak follow kan.. kan. Tp tulah susah nak jejak.

beaty said...

bagus...buat tutor ni spy org lain pun boleh aplikasi kan ya

Eija Hassan said...

HAHA.bgus entry ni.
ija pun slalu jd cm ni.haiyoo.
byk susah woo.

al_hakim said...

tutorial yg dpt membantu mereka yg baru..=)

http://aniesandyou.blogspot.com said...

jgn salahkan mereka...mereka yg baru ni masih dlm proses belajar..x pe lama2 mereka akn fhm.. anies sendiri amik ms utk belajar selok belok psl blog ni...bkn syok sendiri je ;-)

kau kesah ke?? said...

mula-mula buat profile pon camtu lah tak letak link kat profile. orang susah nak tau link kita kan.

Anonymous said...

tima kasih for the good sharing info...