Thursday, March 31, 2011

Si Merah Jambu!

Assalammualaikum wbt..

Merah jambu? pink? yeww!! tak suke taw!! rase nak bagi penampor jarak jauh jer kat orang yang mengeluarkan statement cam tuh! selalu sangat dah dengar. cam bagus pulak kan. well nak buat cemana da tu pendapat orang pasal kaler tu. stereotype sangat taw!! try open your mind about this color..tak la teruk sangat pon. terutamanya lelaki!

pink kaler di anggap sangat gurly..untuk perempuan2 lembut gitu. haish..tak berkembang sangat fikiran tu. kalau lelaki yang pakai kaler pink kang ha mula la dok ngumpat sana sini. padahal pink tu just kaler jer der! bukan hape pon.

tapi bagi cikcleo. lelaki yang pakai kaler pink tu sangat2 berani! kenapa? nak taw? sebab kebanyakkan lelaki malu nak pakai pink ni. so bila ade yang pakai cikcleo akan anggap dia seorang lelaki yang berani. tapi tengok gak kat cara jalan die der. kalau kepit jer tu nan hado la! ;) *tetibe teringat sein pakai kemeja pink dalam adamaya..oh so suweet*

Ada juga yang mengatakan bahawa antara kaler peberet nabi Muhammad SAW ialah merah jambu. tapi cikcleo tak dapat la nak cari hadis sahih pasal kaler tu. so tak berani nak cakap lelebih. tapi yang pasti baginda ada memanggil isterinya Aisyah dengan panggilan 'si merah jambu'. how sweet..sile panggil cikcleo 'si merah jambu' selepas ini.mekaseh.muahaha.

cikcleo setakat ni memang suka kaler pink! setakat ni lah yer. tapi takde la obeses sangat. biasa jerk. manusia ni mempunyai sikap yang suka berubah-ubah. dulu minat biru. then pink + putih..sekarang rase cam sikit2 tertarik ngn hijau! waahhh..kaler2 kesukaan nabi takpe.ngeh3..

So temanya, jangan lah kita terlalu benci sangat dengan kaler pink tu. ingat benci2 la..nanti lama2 suka. macam cikcleo la.dulu tak suke beno dengan hijau.sekarang?????????? cam nice jer ;p

panggil aku 'si merah jambu'! muahaha.
bersama bff yang sangat terencat. sebab tu gambar ni saaannggaaatt senonoh ;p

p/s: sangat bz la da nak hujung2 sem ni ^_^'

PINK ITU MENAWAN!

26 comments:

ZACK ENTRY said...

lepas ni nak cuba la pakai baju pink, pink itu menawan..^^,

Raji berkata said...

hohoho kalau kulit ak putih boleh la ak nak pakai pink.. ni tak sebaliknya
lgpun
sebab kebykan lelaki kulit itam kot tu yg tak sesuai pakai pink ;P

Cik Ezy said...

suke jgk ngn kaler pink..
dulu xsuke sbb ingt xmacho la kaler pink..
muahaha..
skrg dh t'sgt suke..

cikcleopatra said...

zack : hahaha.baguih!

cikcleopatra said...

raji : celah mane ko hitam wei?tak nmpak pon.hee.

cikcleopatra said...

cik ezy : kan!!!! i loike.hehe.

eka said...

btol..suke pink jgk..hehe

Cik Yana said...

Cik Yana pulak paling tak suka warna pink. Tak tahu kenapa. Hikhikhik :)

Entry terkini: Happy Birthday Superman!!! :)

kay_are said...

aku ade je sweater kaler pink x caye? nak bukti??

http://kazreal.blogspot.com/2010/10/i-close-my-mission.html

so aku berani r kan? ^_^

aNiS aNiSa said...

bz jgk huhu...lpas ni final plak sob3

pink itu cntik~ =)

cik HaniBhulat said...

pink itu keperempuanan dan menawan...ayat tunggang langgang..

anyway, dolu-dolu pon i suka pin..ish, girly sgt...but now, baju semua warna pink...brg2 byk warna pink...dah gilew pink skit..huh, balasan kan...hehehe

cikcleopatra said...

eka : kite same!!!hehe.

cikcleopatra said...

cik Yana : awas! bende yg paling dibenci tu nanti la paling disukai.hee.

cikcleopatra said...

anis : semoga berjaya menempuh ari sebok.hehe.

cikcleopatra said...

cik hanibhulat : kan!!!selalu mmg camtu pon.hehe.

cik HaniBhulat said...

cik cleo ; tu la akibat nye kalo benci sgt,,,skrg dah pon suka..pantang nampak...semua nyew comel..asl pink..wahh..comey nye..hehe

Adlan said...

eh..pink okay what untuk lelaki..yup..lelaki yang pakai pink adalah berani! setuju..

jangan la lelaki pakai baju pink ala2 wanita...goli den!

kemeja pink ke..nice!;p

tetibe nak beli satu kemeja kaler pink..muahaha..

cikcleopatra said...

Adlan : wahh..bagusnya! kompom cikcleo cair tgk u pasni..,muahaha,

pak long said...

salam...
sekadar selimut pink....nyenyak tidur sis...

ika gawus said...

saye suke warna tuning! hehe

KyêrulL said...

dah REVIEW blog kamu

http://kaif-amb.blogspot.com/2011/04/cikcleopatrablogspotcom-23.html

yuhanis said...

sgt suke pink! even my blog pn pink! hee follow me at yuhanis-pinkaholics.blogspot.com

rj Etika said...

hahaha....kalau merah jambu lembut yang lelaki nak pakai kire oke la. tapi kalau dah pink menyerlah gile tak ke pelik. -.-"

AIN ADELIN said...

ain pun suka pink jugak. sebab dia comel. hehe :D

Izyan Masri said...

MEYH SINI NAK BAGI SIKIT PENAMPA JEPUN KAT ORG YG KUTUK PINK.KEHKEH :D

Riya Meera said...

Teringin nak join Izyan Masri bagi penampo .. hihi :)