Tuesday, April 12, 2011

Penulisan anda membawa murka Allah atau membawa manfaat kepada manusia?

Assalammualaikum wbt..

Tadi aku ternampak status yang amat menarik perhatian aku di facebook ustaz Zaharuddin yang khas untuk semua penulis..so aku nak share benda ni disini sebagai renungan kita bersama as a blogger..


Buat semua penulis, 

khususnya WARTAWAN akhbar, penulis majalah, pemilik blog, web & yg sepertinya. SEDARI & KETAHUI bahawa TULISAN/LAPORAN anda boleh menambah jutaan dosa, gaji HARAM & murka Allah bila sengaja MENCIPTA CERITA X BENAR @ laporan akibat gajian x berhati2. Boleh menambah PAHALA berjuta2, apabila tulisanmu membawa manfaat baik kpd manusia. Justeru, pilihan ditangan masing2.


so as i always remind to all my blogger friends..please..jadikan blog kita sebagai medium untuk kita menyampaikan perkara kebaikan..bukan untuk keburukan dan mengaibkan orang..semoga kita mendapat kebaikan dari setiap penulisan kita..

SAMPAIKANLAH PESANAN ALLAH DAN RASUL
WALAUPUN SEPATAH

5 comments:

azwa amani said...

setuju entry ni..penulisan yang baik ialah yang boleh mengubah sikap tak baik ke baik :)

Mutiara Bernilai said...

salam..

hu..

thanx cik cleo

T__T

takut gak berblog ni..

Cik Ezy said...

byknye dose saye..
sllu ngompat kat blog.
huhu..

AliaJustea said...

terima kasih atas nasihat..
:)

kay_are said...

owh.. macam tu ke.. thanx atas nasihat ni.. aku nye blog.. ok ke tak ye.. em..