Friday, April 8, 2011

Europe! Next Year I Come!

Assalammualaikum wbt..

Waaa...memang Europe adalah destinasi yang aku idam2kan selain Mekah..nak sangat sampai sana! tapi takda geng yang nak pergi melancong ke sana. tempat yang nak sangat2 sampai adalah LONDON..keke.taktaw lah kenapa nak sangat pergi tempat tu. aku nak pergi sana dengan menggunakan duit sendiri dan pergi sendiri! means bukan pergi pakai duit mak bapak atau ikut trip mak bapak..tu la dulu suruh belajar rajin-rajin tak mau. kalau tak kan da boleh study kat sana T_T

Tapi..cam nak jadi realiti je impian ku yang satu ni..waaahhh...tadi dok la tengok gambar2 kawanku si Nurul Dafiqah atau aku panggil dia Nurul..dia sekarang dekat Holland! praktikal dekat sana 3bulan. bapak best kan? UUM tanggung lak tu..pergh terBAIK..dalam 3 bulan tu dia da jelajah banyak kawasan europe..macam Italy, Paris, London, German, Paraguay dan banyak lagi la..tak tersenarai pulak.

Haa..aku nak buat selingan sikit pasal Nurul ni..dia ni aku kenal masa kerja dulu dekat TravereAsia Sdn Bhd. tapi time tu kenal nama je. jumpe pon sekali jer. sebab masa aku masuk kerja situ, dia da berhenti sambung study dekat UUM ni. kira aku ganti dia la.

Korang tahu dia ni start belaja dari Politeknik taw! student Sijil pengurusan pelancongan, pastu sambung Diploma, lastly baru la degree..haa apa aku nak tunjukkan kat sini. sapa kata student politeknik ni dari kelas B?? totally wrong!! bila aku masuk UUM ni ternyata student poli menyerlah kalau nak banding dengan student lain. seriously! student politeknik lebih banyak kemahiran kalau nak di banding dengan STPM atau Matriks. Buktinya, Nurul! sampai ke Holland da sekarang taw! yang sebelum nurul pun student poli..sampai Maldives uolss die praktikal. dan ada sorang kawan aku student poli pointer marveloss..1st class ok! ternyata! mereka hebat. tolong la ubah pemikiran kita yang mengatakan student poly adalah student class ke 2! mereka cuma takda rezeki nak masuk U cepat. terpaksa amik sijil dan diploma dulu. tapi pengalaman serta skill adalah terbaik! aku juga student poli dan U..so aku dapat rase perbezaan pembelajaran di kedua-dua institusi ini. Kan da lelebeh cerita! So semua warga politeknik! ur are the best! jangan malu nak cakap yang korang tu hanya student politeknik. totally wrong. patut berbangga sebab dapat masuk ke institut kemahiran itu =)

Bab2 lari tajuk memang aku..sambung cerita aku nak pergi Holland tengok tulip tahun depan...waa excited gile kot..nurul offer aku! mekaseh nurul..nak nanes boleh?

Perbualan aku dengan nurul cayang!
Nurul yang tengah. Spring in Holland.

Paris
Rome, Italy
Serious best!! Moga-moga ia menjadi reality! kena la berpuasa tahun ni untuk ke Paris, London, Holland tahun depan.hahak. nak pergi 3 3 tempat! nurul kata boleh! yeay..silalah jeles..muahaha.

JAUH PERJALANAN LUAS PEMANDANGAN KAN?



7 comments:

Farah Shamsudin said...

Bestnye kalau dapat g Paris..Destinasi yang ingin fara tuju.. tapi ntah tak tau la bila dapat pegi..

Cik Ezy said...

nk g hanimun kat paris la..
huuuu

CikHaniBhulat said...

best nyew...tingin nak pegi...nak tido skrg la.mimpi paris..huhu

cikcleopatra said...

farah : best3..hehe.

cikcleopatra said...

cik ezy : hamboi3x..haha.

ZACK ENTRY said...

wow, nak ikut boleh? cik cleo belanja la..^^,

kay_are said...

ade ape kat europe?? baik g korea.. leh jumpe kara, x pun jumpe member2 aku girls generation tu ke, x pun g jepun jumpe brader2 kamen rider.,. huu