Wednesday, April 6, 2011

Sebab musabab isteri kena dengar cakap suami

Assalammualaikum wbt..

Hari ni ada cerita sikit..ceritanya berbunyi begini..

Pada suatu hari, sang bf berborak dengan sang gf..tibe2 sang bf bertanyakan soalan seperti berikut:

sang bf : you taw tak kenapa seorang isteri kena taat dan dengar cakap suami dia?

sang gf : (dengan confident dan dividennya menjawab) ye lah..sebab syurga kan di bawah tapak kaki suami.

sang bf : ok antara perdana menteri dengan suami..you kena dengar cakap siapa dulu?

sang gf : mesti lah suami!!

sang bf : antara mak you dengan suami?

sang gf : suami jugak!

sang bf : kenapa you kena dengar cakap suami?

sang gf pun memberi kan hujah nya yang panjang lebar..sampai tak tertaip disini sambil didengari oleh sang bf.

lastly..dengan tenang sang bf pun menjawab..

sang bf : okeh..jawapan sebenarnya..sebab suami yang akan menaggung semua dosa isterinya selepas berkahwin. so sebab tu isteri kena dengar cakap!

sang gf : a'ah..kesiannye jadi lelaki kena tanggung dosa isteri..muahahaha T_T

*so guys yang di luar sana..didiklah isteri dan anak2 anda dengan didikan agama yang baik.sebab anda yang tanggung dosa tu nanti. benda paling susah sekali nak dididik adalah menutup aurat. seksi itu cantik tapi seksi itu juga seksa. Penting  juga bagi seorang wanita mencari suami yang ada didikan agama dan boleh membimbing kita agar tidak terpesong akidah ;)

RENUNG2KAN DAN SELAMAT BERAMAL


20 comments:

Raji berkata said...

uish besar tanggungjawab aku nnti..
;D betul lah jdi suami dan seorang ayah bkn kerja yg mudah..

josrevalution said...

salam..sebelum comen aku nak bgtau aku dah folo u blog..folo me back yer..huhu..tq...arm....ye..aku sokong sngat dengan entry nie..isteri mesti kene dengar atau patuh segala arahan suami..tapi itu pun kalo arahan itu bukan luar batas..kalo diluar batas..agak2nye camner yer??hehe...oppss..pls bloglistkan blog sy di sini..nti aku bloglist u blog juga k..kalo sudi..heheh..download any program secara premium free punyalah

Izyan Masri said...

KESIAN SUAMI NNTI YE.MAKA SEMUA LAKI KENALAH SIAP SEDIA XD

Qaseh Qistina said...

betol tu...kena cari suami yg ada didikan agama yg baik.baru leh didik isteri dan anak2..

nelly said...

lelaki memang banyak tanggungjawab ..
perempuan ada beberapa yang dia perlu ikut untuk taat pada suami .
=)
selagi tak menyimpang ajaran Islam . .

Muhammad Helmi said...

kalo suami baek isteri pon baek la...

Ujang9897 said...

betul2..=)

Cik Ezy said...

lelaki mmg ade tnggungjwb besar pas kawen..
sbb tu kne pk betol2 kalo nk kawen..
kene betol2 sedia..
hihikk

AliaJustea said...

HAHA .. terbaik lah kak.. kesian sang suami..azam baru : nak jadi isteri yang baik! ngeh ngeh ngeh..

cikcleopatra said...

Raji : kau taw tak per wei!! semoga ko dapat membimbing keluarga ko dgn baik yer!

cikcleopatra said...

josrevalution : yup! selagi tak bertentangan dgn islam kene la patuh!

cikcleopatra said...

Izyan Masri : betol3..keke,.

cikcleopatra said...

Qaseh : semoga kita ketemu yang baik2 kan..hehe.

cikcleopatra said...

nelly : yup! selagi tak bertentang dgn islam.

cikcleopatra said...

M. Helmi : a'ah..hehe.tapi sekarang macam da lain je.hee.

cikcleopatra said...

ujang : bersedia lah anda untuk menjadi suami..ngeh3.

cikcleopatra said...

Cik Ezy : kan!!tnggungjwb sgt besar!

cikcleopatra said...

AliaJustea : gud!! jadi isteri solehah.hehe.

kay_are said...

owh.. macam tu ke awak.. baru r saye faham.. camtu saye akan didik sape2 je yang jadi isteri saye nanti.. hee

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

agaknya wan azizah dengar ckap suami lah kut sbb tu dia gigih pertahan kan suami dia kan..upsss..