Friday, July 29, 2011

Menang dipuji Kalah dikeji!! Apakah??

Assalammualaikum wbt.

sokongan macam ni la yang kita nak? - utusan


Tahniah kepada Singapore kerana layak kepusingan seterusnya. Anda layak! corak permainan bagus..just yang tak best tak payah nak melambat-lambat kan permainan dengan cara buat-buat sakit..sangat tak logik dan jelik. sebab orang boleh ulang tayang aksi tu..dan terbukti memang anda sedang  berdrama. itu je lah yang tak best nya.. tapi nak buat macam mana itu salah satu taktik dalam permainan bola kot. Mungkin Malaysia juga akan buat benda yang sama kan..who's know. kita ambil je la benda ni dari sudut positif. semangat kesukanan yang penting.


Walaubagaimanapun, aku tetap berbangga dengan Harimau Malaya. yes! 100% made in Malaysia..hehe. setiap pertandingan ada kalah dan menang. terima kenyataan. kita perlu lebih berusaha untuk menandingi Singapore sebab semalam aku tengok corak permainan singapore lebih bergaya. Harimau Malaya masih muda, masih boleh diasah skill itu.cewah. ketiadaan tonggak utama seperti safiq rahim dan norshahrul idlan talaha begitu dirasai. aku sure kalau mereka ada confirm kita menang..

Penyokong bola sepak sekarang dah tak macam dulu. dah ramai peminat 'kipas susah mati' sekarang..aku bangga! Ramai kawan-kawan yang masih menyokong bola sepak walaupun kita tewas dengan Singapore. Don't be sad guys. we'll still support Harimau Malaya..yeah.

Tapi tak kurang juga yang mengutuk sakan..hmmm..pandai cakap je orang macam ni! kalau lu pandai..lu turun padang! cis..tak patriotik langsung..bila kalah mula nak keji..kutuk-kutuk tak henggat..menyirap je aku dengar dan baca. cuba la fikir positif sikit. Apek dengan Kuna semalam aku rasa memang terbaik. safee sali tu xpayah cakap la kan..dapat bola je goal..cuma semalam safee kurang dapat bola..susah aku tengok bola nak sampai dekat dia. kiri kanan orang jaga. ce korang ingat sikit bila pemain beraksi dengan baik. ni dok ingat yang buruk buat apa? sokongan padu perlu terus diberikan kepada player kita..aku terharu tengok semangat  dekat stadium semalam..dah lama tak tengok rakyat malaysia ramai cenggitu bagi sokongan. lap u lah korang..ngeh3x..

MALAYSIA vs SINGAPORE
4-6

CONGRATS SINGAPORE!
WELL DONE MALAYSIA!

gambar aksi pelawanan semalam yang diambil dari berita harian:



confirm kecewa gila Mat yo sebab tak dapat beraksi membantu pasukan.






p/s: aksi paling kelakar dan agak kurang bijak semalam aku rasa bila si keeper singapore buat sakit kepala yang tah apa nak disakitkan tah. kekurangan bijaknya minda beliau apabila reff melayangkan kad kuning..muahahahahaha..lawak antarabangsa sangat..

satu lagi janganlah salahkan si Fakhri tu sangat..semoga beliau lebih matang lepas ni ok?


5 comments:

aizamia3 said...

sedih malaysia tewas.. tapi aksi Singapura memang dah dijangka sejak game kat Singapura lagi.. banyak berpura-pura.. huhuhu..

walaupun kalah tapi korang tetap best.. ;)

liyana said...

pemain singapore pndai berdrama mlm td, yg no 11 tu boleh plk parkinson, past keeper nye boleh pulak kena barah otak kejap, menyampah giler tgk, yg no 7 tu dh kena usung boleh pulak bgn balik, hoho

http://aniesandyou.blogspot.com said...

yg keji tu yg xreti psl bola

p/s singapondan!


Hadiah

Cik Ezy said...

bola kn bulat..
ssh nk jngka..
haha.
pape pon mesia best..

Shawn Razaleigh said...

hihihihih


yg penting penyokong kita dah tak mcm dulu. dulu lagi teruk. sekarang kebanyakkan bersikap positive evn kalah.


oh, jemput singgah