Tuesday, May 3, 2011

Do Anything..Give Everything..

Assalammualaikum wbt..

Lama seyh tak on9..tengah study week sekarang. so balik rumah jaga mak. mak tak sihat. biasa lah orang tua. dok sakit-sakit. i'll do anything and give everything that i have for mak. even her medical treatment need 10 thousand and more, i will..love her so much more than my life. syurga di bawah tapak kaki ibu kan.

Terlalu besar pengorbanan emak demi kejayaan anak.
Derhaka kepada ibu..sangat besar dosa itu. dan sangat besar darjat seorang ibu itu. Pada zaman Rasulullah SAW ada seorang lelaki datang kepada dan berkata: 
Wahai Rasulullah "Saya ingin berjihad (berjuang) menegakkan agama Allah." 
Rasulullah bertanya: 
"Apakah ibumu masih hidup?" 
Orang itu menjawab, ya. 
Rasulullah SAW bersabda. 
"Tetaplah engkau berada dekat di kaki ibumu itu, di sanalah syurga berada." (Riwayat At-Thabrani)
Wah..dengan berbakti kepada ibu kita telah berjihad dan dapat menegakkan agama Allah..SubhanaALLAH..sayangilah ibu kita. Ada orang sanggup telefon bf/gf hari-hari. tapi tak pula ibu mereka. hari ibu 9 Mei ini. so Selamat Hari Ibu kepada semua ibu-ibu didunia ;)

p/s: selain kasih sayang, doa dan kejayaan..nak bagi apa kat ibu eh sempena hari ibu ni?? any idea? 

SAYANG MAK SAMPAI MATI

9 comments:

http://aniesandyou.blogspot.com said...

moga emak cpt sembuh

Tips: mengajak blogger ke blog dan komen

Jahidih Saili said...

kesian dgn cik cleopatra..mg mak awak cpt smbuh..amiiinnn..

SiS NaD said...

SaLaM CIk aTiQaH...

BaGi PeLuK CiuM... aND BaGiLaH HaDiaH YaNG PaLiNG BeRHaRGa iaiTu JaDi aNaK YaNG SoLeHaH!~ (^_____^)V

Cik Ezy said...

jge mak baek2..
arap mak awk cpt sembuh..
dan kembali shat sprti bse..
=)

kau kesah ke?? said...

waaaaa! sini pon entry pasai mak. aku dah lama tak balik.

fifianggun said...

kasih ibu bawa ke syurga=)

amna said...

diharapkan mama cikcleopatra cepat sembuh ^^ sayang mama :)

josrevalution said...

salam cikcleo..sayangnya emak aq dah x ader dah..kalo ade mungkin sy akan hadiakan sesuatu yg paling istimewa yg tidak pernah dia lihat..nak tahu ape?..sy bagi dia tengok persandingan khawin sy..hehe..pasti dia gembira kan..sy hraf emak cikcleo sembuh cpt...opss..jom terjah nie..
cara buat Auto like status facebook members

kay_are said...

betul2, sekarang ni dah beso so turn kite lak r untuk jage ibu dan ayah kite kan.. dulu mereka dah banyak jage kite.. so sekarang mase kite lak.. =)