Friday, February 25, 2011

WANITA MENARIK DARI PANDANGAN LELAKI

بسم الله الرحمن الرحيم
Assalammualaikum wbt..

hallo eberibadi! haa aritu kan cikcleo ade share sikit pasal macam mane nak jadi lelaki menarik dari pandangan wanita kan kan! harini cikcleo nak sharing maring pulak macam mane nak jadi wanita menarik dari pandangan lelaki..huhu..sudah sediakah wanita2 diluar sane..hee..oraite teruskan membace..ewah!



  1. Lemah lembut! iye lelaki suke kepada wanita yang mempunyai tingkahlaku lemah lembut..jangan la kaso sangat der! perempuan tolong la jgn ckp anda tak de sifat lemah lembut nie..sbbnye tuhan tu da jadikan setiap wanita itu ade sifat lemah lembutnye..walau kasar mana pon hangpa tp kelembuatan tu mesti ade walaupon seco'et..haa yang tu la yang kite nak tonjolkan..hahak.tp jgn la lemah lembut sangat macam sotong tu..kalo camtu cikcleo pon ghase nak tendang masok gol je!!hee.
  2. Bersifat kebudakan. 'caye lapa..caye nanak bubum lu..caye nak mam..oleh la'..erk! adei geli-geleman la pulak.haha..bukan macam budak2 umur 23456 tahun ek..maksudnye kat sini lelaki suke wanita yang bersuare lembut macam budak2...bile dgr sore wanita camni ghase cam tenang jer..erk??betol ke wahai kaum adam sekalian alam?hee.pastu bile wanita yang ade sifat kebudakan nie secara tak langsung wanita tu jugak manje!!haa lelaki memang pon suke pompuan yang manje2 nie.nampak cumil jer.hee.alaa pompuan pon kalo tgk kaum sejenis macam budak2 ala2 manje tu pon kadang suke kan???haa jangan nak tipu! tp kalo lelebih kita pon turut rase nak tendang masok gol! ;p
  3. Manja. iye manje macam yang cikcleo cerita kat atas nie. kadang2 merajuk. alahai, pastu lelaki pon dtg pujuk.haha. bese la tu wanita merajuk pinta lelaki dtg pujuk. ala2 manje la nak merajuk2 tu an. TAPI..sile la ingat! jangan selalu sangat merajuk bukan takat lelaki je meluat..org pompuan pon meluat beb! ko merajuk la selalu kang aku bungkus pos pegi afrika biar rimau kat sane makan..waahh kejamnye cikcleo nie ^_^'
  4. Bersifat keibuan dan penyayang.  iye! lelaki memang akan tertarik dengan wanita yang penyayang dan bersifat keibuan nie. sebab dorang rase perempuan macamni mampu untuk menjaga keluarga mereka satu hari nanti.  sape la nak kat pompuan yang garang macam rimau. nampak budak die tendang2 pastu nampak binatang macam belalang die pegi kerat 18! haha..gerun je. kang ade lak kes 'suami ditetak oleh isteri' haa mawu?huu mintak simpang malaikat 44 la kan?kan?kan? sile angkat kening sekarang ;p
  5. Akidah yang baik. haa nie penting gak nie..jage lah penampilan kita. tingkah laku kita. korang ingat lelaki nak ke kat cikaro2 kat luar sane tu? kalo ade pon sekadar teman hiburan..salu dengar lelaki cakap 'perempuan cani setakat buat kawan je. nak jadi bini bia la yang berakhlak sikit'. betol x??sile angkat kening sekarang tanda setuju! hee.
kalo nak ikotkan banyak lagi woo..tp kite conclude kan menjadi satu.huu..tapi sebenarnye apa yang kite perlu ingat bahawa ALLAH SWT tu da berjanji bahawa lelaki yang baik adalah untuk wanita yang baik! jika kite nak suami/ isteri yang soleh dan solehah maka sile lah menyoleh dan menyolehah kan diri kita sendiri dulu.  waah da macam tips nak mencari jodoh lak nie..aiyark ^_^'

just sharing apa yang cikcleo tahu..kalo korang ade bende lagi nak tambah dan perbetolkan silalah komen yer!! mekaseh daun keladi ;)

BERUSAHA MENJADI YANG TERBAIK DISISI ALLAH SWT

25 comments:

nelly said...

Nelly kebudak2 an ..
semulajadi ~
=(

haha

miss cleopatra said...

@nelly
hahaha..bagus!!sbb tu cikcleo suke nelly! wee.. ;)

putrifayad said...

style la cikcleo...
post yg menarik...:)

http://aniesandyou.blogspot.com said...

mcm penah baca je artikel ni tp d mn ya?

sicomot-comel said...

scc suke bmanje..ank bongsu la katekan..
tp xsuke menggedik..
sbb tu la scc nmpk matang tp manjew sikit..
hahahha

*bukan senang nak masuk bakul angkat sendiri ni.

wakakkaa

Cik TeN10 said...

ohh suke manja2 . hihi :)

miss cleopatra said...

@putrifayad
Thank Q very2 much putri!hee..sekadar berkongsi maklumat ;)

miss cleopatra said...

@http://aniesandyou.blogspot.com
hohoho..sorry ini bukan diamik dr mane2 artikel.cikcleo ade bace satu buku tu.then cikcleo amik point die and tmbah ngn point cikcleo.ulasan 100% idea cikcleo ;)

miss cleopatra said...

@sicomot-comel
waahh yeke??bertuah badan!haha...tp setiap pompuan tu ade sifat manje nye kan!!huu.

miss cleopatra said...

@Cik TeN10
hehe..cikcleo pon suke manje2 gak.hee.

arep_lockermonth said...

huhu :P peribadi seorang calon menantu nih!!hehe:P im you new follower~~


arepnakbebel: tizz zaqyah jadi penyanyi???
arepnakbebel: gadgets!

miss cleopatra said...

@arep_lockermonth
hohoho...mekaseh polo me arep! hihi.

Manja (let it be my sweet name) said...

nama saye MANJA. MAnja saye Manja bertempat.
tapi manja bukan jenis gedik hohoho
dtg la entry baru manja >>> http://notamanjaku.blogspot.com/2011/02/ll-lelaki-vs-mayonis-ll.html

miss cleopatra said...

@Manja (let it be my sweet name)
manje yg xgedik tu la disukai ramai!!hehe.

nelly said...

haha .suka cikcleo jugalah !!
=)

Nasuha Salleh said...

no 4 dan 5 tu la yg paling penting! =p

misz sheyla said...

waaaaaa,...like this...seme kene manje okeh

kay_are said...

yang len sume ok, setuju.. tapi part manje tu jangan sangat r ye.. sebab kalau lebih2 akan nampak ngade2 lak.. pendapat je =)

nelly said...

ditag : http://nellythestrange.blogspot.com/2011/02/tagged-from-zaty.html

marshall mathers said...

salam..manja datang..hehehe

cikcleopatra said...

@nelly
haha..gud nelly!

cikcleopatra said...

@Nasuha Salleh
yes!!u are rite.hehe.

cikcleopatra said...

@misz sheyla
manje je taw..bukan gediks..hehe;

cikcleopatra said...

@kay_are
betol3..setuju!!!hehe.

cikcleopatra said...

@marshall mathers
hahaha..dan2 manja dtg ek.keke.