Wednesday, September 28, 2011

Aku si capek!

Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum wbt.

Lama kan tak update blog? tapi still ade yang melawat..terima kasih awak!! ;)
Hari ni dapat lah mengupdate blog siap tukar header baru lagi..class kau maria!
Yesterday my bad day! sebab semalam harini aku MC..Dislike mc.
disaat akhir di PICC ni la aku nak buat hal. buas sungguh..

ceritanya semalam ingat nak pergi la naik cruise dengan family sebab ada tiket yang valid till this friday..aku memang awal-awal lagi da beli tiket ni sebab half price. dengan confidentnya aku pergi sana ingat nak naik cruise pukul 6.45pm sebab orang tu kata that time kita dapat tengok matahari terbenam. so nice!

Pergi je rupa-rupanya pukul 6.45 tu time weekend..erghh!!! bengkek je. tapi takpe la..tak da rezeki. so plan nak pergi la wednesday yakni hari ini..Time nak balik tu dok la snap gambar 2 3 keping..nah gambar nye:




Then, the last picture aku lah snap..after snap berlari la dekat kereta nak balik cepat sebab da maghrib kan..
tibe-tibe aku terus hilang dari pandangan mata orang ramai..terjelepuk kebawah hampir mencium hincik tayar BLM..pergh..siap bunyi krek-krek lagi..kaki tak boleh nak gerak dah..tapi yang kelakarnya aku siap gelak sakan sebab jatuh. atoi kelaka..nasib baik tak ramai orang..cis bedebah punye longkang..apa rasionalnya anda disitu ah???

ni lah gmbar bertuah tu..dan longkang tu la buat aku mencium hincik tayar kesukaan ku..grr.
Dan akibat dari itu, kaki bengkak!! sakit siot. pergi klinik Zalfah, doktor pon terkejut tengok bengkak kaki aku yang begitu cepat membesar..Doktor bagi ubat and then suruh aku pergi buat x-ray. dkhuatiri tulang patah atau retak atau muscle injury..dah! pucat aku dengar..mana boleh dengar sakit2 ni..aiyoo..aku nak kerja tapi doktor tu bagi MC..erghh..



Dan pagi tadi dah buat x-ray..doktor cakap it's normal..alhamdulillah..legaaa...tapi takda siapa dibenarkan usik kaki aku..kalau taknak kene tendang la..


Yeah..esok datang office dengan gaya jalan terbaru dari aku..jalan si capek! baru style!

Moral of the story..sila pandang jalan ketika jalan!

Sekian ;)


3 comments:

KhaiRin said...

moga cpt sembuh ya

aKSARAfENDI said...

lenkali kalo jalan kna ttp mata..
trus jatuh tasik ptrjaya..

kay_are said...

kalau dapat tengok aksi live tu dalam youtube. mesti lagi best kan kan kan?