Tuesday, October 18, 2011

Trip 5day 4night KL-PENANG-UUM-HATYAI-SONGKHLA-SADAO-PENANG-KL

Bismillahirrahmanirrahim..
Alhamdulillah..
Alhamdulillah..
Alhamdulillah..

Assalammualaikum w.b.t

12 - 16 october 2011 akan ku kenang dalam hidup..eceh..kepoyosan! rancangan untuk berjoli ke thailand bersama kawan-kawan tercapai...yeay! syukur2..5hari sebagai backpacker dan merantau meme agak memenatkan..tujuaan asal nak hantar report intern ke uum..sambil menyelam minum air sekali lah..yang kelakarnya aku siap kene edit report lagi..aiyoyo..rosak sekejap percutian aku..tepaksa bersengkang mata jap menyiapkannya.huhu..pengalaman2..

12 October 2011
Kami - aku, azwa, nadia, aini dan cha-cha selaku pemandu dan pemilik JKH403 bergerak ke Penang..perjalanan mengambil masa dalam 4jam..enjoy! semua masih segar lagi time ni..sampai Penang menumpang kasih di rumah diyana..beramai-ramai menyiapkan report..huhu..kawan sepoli yang tak dapat dipisahkan..sue,fiza,azwa,diyana, xlupa juga si ram (kazen sue)

13October2011
Bertolak ke UUM, menumpang kasih pulak dekat bilik 306, DPP Bank Muamalat a.k.a bilik Ainul dan Mekna..thanks ainul sebab bagi aku pinjam laptop dan segala peralatan di bilik ko..terharu sangat..nak nanes bole??muahahaha,semoga Allah murah kan rezeki kau ye..amin.

14October2011
Hantar report yang telah di edit dan terus shoot ke Thailand..yeah percutian bermula..kali ni kami da bertukar-aku,azwa,nadia,fiza dan sewajibnya cha-cha..kami bergerak ke hatyai hanya berpandukan pengalaman si nadia dan juga encik abang GPS..sangat2 membantu..tak sesat pon ok..biasa la thailand our second home..Malam ni tak menumpang kasih dah..tapi berbayar!! grand Plaza Hotel menjadi pilihan..sangat strategik..betol2 di tengah2 bandar hatyai.nak berjimba pon jalan kaki je. price not bad..1035bath @ RM135 untuk semalam.family room..memang terbaik wook. Jalan2 sampai tengah malam siap charter tut-tut pergi floating market..really awesome! tut2 pergi balik 100bath @ RM10 seorang.  lepas habis berjoli dan berjalan sakan..rakan2 ku men chatter tukang urut lak..untung la badan kene urut..murah der..rm25hengget je  untuk sejam setengah..siap datang bagi service kat bilik lagi uolss..

our room!

2 double bed



kami di KFC..sebelah hotel je.

naik tut-tut untuk ke flooting market

here we go!

floating market

nadia with her coconut drink

very nice place



15October2011
Kami check-out and pergi melawat samila beach di songkhla pulak..pergi tengok duyung ea..bukan cari port nak kawen lari..hehehe. after that, kami terus turun balik ke selatan, pergi sadao pulak..wahh like it..macam-macam ragam orang malaysia kami nampak bersama ayam-ayam mereka..ishk3..manusia akhir zaman..lalala. then pergi ke penang and menumpang kasih lagi sekali di rumah sedara cha-cha..yeay rumahnye memang macam hotel california..keke.

at our hotel..ready for check-out


samila beach
Mermaid..mengikut lagenda..sape yg pegang mermaid ni akan subur..aku nak 8orang anak.lalala.






myvi dan tuanye yang banyak berjasa..

sempat lagi wei singgah tesco lotus..ngeee..


16October2011
Bergerak pulang ke KL..

special thanks to cha2..ko memang hebat..drive sorang-sorang tanpa second driver..orang tidur ko bersengkang mata..bawak laju tak hengat lak tu..hehe..selamat dah percutian kita..enjoy and happening gile! balik malaysia semua jatuh muflis..kah3..kumpul duit for next trip lak ohkay!

sekian..


3 comments:

Princess LaLoLi said...

uihh..bestnya pg holiday..:-)

aKSARAfENDI said...

berjalan xhengat...mummy kay ajk abg fndy g china next year..hehehhe

kay_are said...

keje jenjalan je ye.. best nye.. memang menambah jeles dalam ati ini.. uhuk..