Friday, May 11, 2012

4 Hari 3 Malam Langkawi Trip - Part 2

Assalmmualaikum wbt...

Alhamdulillah Allah telah menetapkan iman aku untuk mengupdate cerita Langkawi ni..hehe..#examptdkotaknakpegikanpompuan kalau blog cepat je kau update..ngeee..

Sambung cerita part one tu..malam tu kami ingat nak makan seafood..bajet dapat la makan seafood sedap gila tenuk macam kat Umbai tu kan..tapi nan hado la peah oi...carik punya carik sekali dapat yang ala-ala je..like-like je..dekat Jelani seafood jalan nak ke pantai cenang nun. seafood dia da tak fresh taw..tapi nasib baik masakan dia sedap. kire bole la..huhu.

Hari ke tiga tu aku punya la excited..bukan aku je..family aku pon excited kemain sebab ape kawan-kawan? sebab nak pergi naik cable car..perghh tak tido malam aku mengenangkan cable car taw!!okey yang ni aku tipu..hehe..sampai je dekat cable car tengok tak ramai orang..dalam hati aku berkata-kata 'tak ramai pon orang, ini sudah bagus..tak payah nak beratur panjang..hip-hip hoorey!! tapi kan..bila sampai je kat kaunter tu aku nampak benda alah ni:

Cis bedebah aku berak kau tadah betol la..tutup!!!hmm..

motip taken this picture???konon2 naik!hah.

Boring!!!!!ok fine..xper la..kami pon pegi la jalan-jalan dekat Pantai Pasir Hitam...snap la picture dalam lapanbelas enambelas keping..lepastu pergi pulak shopping kain batik mak aku dekat Beras Terbakar..

nampak pasir hitam tu??mak tak hitam key!!

kemain shopping!

Pilih-pilih..ni dekat Beras terbakar panggil bomba..bomba datang berlumba-lumba #eh

Disebab kan tempat-tempat ni dekat-dekat..so awal-awal lagi dah habis sesi pelancongan kami..di tengah jalan nak pulang nampak pulak signboard Buffalo Park..tempat yang sememangnya aku nak pergi #ni semua sebab banyak tengok tv le ni..pengaruh! aku pon mempengaruhi mereka semua untuk pergi sana walaupon mase tu perut masing-masing dah menyanyikan lagi rindu kepada nasik!

sampai sane je memang takda orang ohkey! kami jer taw..staff pon 2 orang je kot..makcik2 je,,dah tu sape suruh kau datang time orang rehat solat jemaat kan!hambik...but we dont care pun..masuk jugak la dengan bayaran RM3/pax adult..tak de ape pon kat dalam tu..kebau aje..kawan ijah..muahaha..busuk kemain! sampai totop2 hidung la..tapi rugi sebab kami tak dapat tengok cara mereka perah susu kebau, cara buat cheese dan sebagainya la..at the end makcik tu bagi kami rase susu kerbau yang tidak dicampur apa-apa..susu asli..yang baru diperah dan diletak sedikit garam sahaja..kurlas!! tapi hanya aku dengan sahid je pon yang minum.yang lain tak hingin..lega aku..dapat minum banyak..dekat situ jugak ade jual aiskrim yang diperbuat dari susu lembu, mozarela cheese, dadih, susu..semua yang berasaskan kerbau la..harga murah lah..dan sedap! aku pekena aiskrim..manis kemain sebab tu muka aku bertambah manis sejak balik dari langkawi ni *ok fine! sila muntah*


cepat snap!!tak tahan aku bau si kebau ni..

susu kebau..mai minum! #ini bukan iklan dr rozmey ye.

Huh lepas tu kami balik rumah..mak nak masak katanya..aku pun da muak asik makan luar je..lebih rela makan air tangan mak dekat rumah...walaupon hanya berlaukkan telur dadar dan sardin..huu..kenyang dan puas hati beb! dah petang tu taktaw nak p mana pulak..awal lagi kot..kami pun buat keputusan nak pergi makan mahsuri sebab tempat ni dekat dengan rumah kami..tak lengkap pulak kalau da datang langkawi tapi tak pergi kota mahsuri kan..kami pun pergi la dengan bayaran masuk RM5/pax..waahh aku ingat makam mahsuri ni just makam je..rupa-rupanya menarik jugak..agagaga..




Jelas terpancar kegembiraan dari wajah2 diatas..hahaha...Lepas tu pergi makan malam..makan makan makan..mane tak pregnant 3bulannya aku kat sana..haha..then aku rasa macam da malas nak story panjang-panjang..nanti la aku sambung cerita seterusnya..nak bagi tips shopping dekat Langkawi sikit..hihi..

Again..semoga Allah lembutkan lah hati hambanya ini untuk menyambung cerita..Amin..

Adios
Amigos
sugus


3 comments:

KhaiRin : anies said...

amboi JJCM ke langkawi ya

hidayah said...

hoiiii ape cite x g exm ptd hoiii.

rezeki2... tahniah !!

aKSARAfENDI said...

kah3..tak dpt naik cable car..heheh