Monday, January 10, 2011

Singapore City Tour

Salam & salam 1 Malaysia =)

pernah melawat singapore??
santek kan?
bandar dalam taman..walaupon sesak dgn bangunan tp mereka pandai untuk mengunakan ruang yg ade bg mengekalkan kehijauan negara mereka.so cuweet..hee.

bile anda buat City tour ke Singapore make sure pg ke;

MERLION - trade mark Singapore


MARINA SAND BAY 
 siyes cantek kat cni..yg blakang tu yer..yg org tu kene blurkan sbb sgt hudus..keke.bangunan tu hotel, dgr kate yg kat atas tu ade satu deck utk melihat keindahan bandar singapore.


ORCHARD ROAD
meriah sgt!

ORCHARD ROAD - time christmas sgt best taw!

ESPLANADE 
yg rekebentuk bangunan yg macam durian tu. dlm esplanade tu ade theatre.

SINGAPORE FLYER
ala2 mcm 'eye on malaysia' tu - SD30 yer..xnek pon..mhl!

mase dekat singapore kami pg sume2 tmpt nie dgn naek bus, MRT and jalan kaki..byg kan la patah ke x patah kaki kami nie..ishk3..gile kentang berjalan..hee..yang menariknye kat cni, setiap stesen MRT tu ade shopping mall..waa mmg shoping paradise la singapore nie.

PUBLIC TRANSPORT

BUS = SBS bus just SD1 jer kesemua tmpt kowt..kebanyakkn org sane ade pass masing2..kalo nmpk mereka2 yg byr tmbg pakai syiling tu mksdnye foreigner la tu..hee.

MRT = pon same..yg dok beli tckt tu foreigner la tu..keke.mostly pusing2 sane asik jumpe Malaysian jer, pastu Filipino n indonesian..xder org lain..haha. MRT dorang gune mcm kad taw as ticket, after sampai jer our destination kite pg dkt machine ticket tu n refund balik dwet kite sbyk SD1. akibat terlalu byk menggunakan MRT kami da jd sangat pro ohkey! =)

TAXI = pergh..meter jln cam air beb..asek2 nek 0.20cent..parah!

oraite!!stop dulu kt cnie, sbb byk sgt tmpt yg kami pg mase kt sane..next;

SENTOSA ISLAND - macam2 ade kat cni taw, USS & cable car

EAST COAST OR BEDUK JETTY - for fishing, cycling and camping

SINGAPORE ZOO - awesome!

Alhamdulillah...

JALAN2 TGK TMPT ORG =)

8 comments:

aku_azreen said...

cuti-cuti malaysia!!

miss cleopatra said...

iyeah!! cuti2 rilexkan pikiran..ceh cm stress sgt jer pulak :p

! Encik Nakal ! said...

teringin gak nk p oversea~~tp x mampu~~hahaha..hahaha

miss cleopatra said...

hahaha..ala nakal nie..cleo pon xmampu..badget2 jer..keke..nnt kite bawak nakal same pulak.haha.

iqbalhakimi said...

waah...best tu singapore.. =P

miss cleopatra said...

mmg la best iqbal..tp mahal (T_T)..keke..
yey nnt nak p ngn blogger2 yg hot nie pulak..haha.
universal studio singapore again!
nak?haha.

Mat Ganu said...

cam best jer...

miss cleopatra said...

mat ganu : best! hehehe..nnt boley g sane pulak kan.